Segell editorial

 • Evolución del Cuidado y profesión enfermera

  Col·lecció Hospitalitat nº3

   

  Fragment del Pròleg "Evolución del Cuidado y profesión enfermera"

   

  "Carmen Domínguez Alcón ens ofereix una història exhaustiva de la infermeria a Espanya, que comença al segle IV i continua fins al present. L'extensa investigació en què es basa el text és notable i de gran abast. [...] Sense la cura, la vida humana no existiria. Però com sembla tan lligat al quotidià, fa l'efecte que no deixa rastres en la història ni en la societat. De manera que projectes com aquest llibre representen una altra via important en el seu estudi.[…]

   

  Aquells que desitgin reflexionar sobre la cura disposaran d'aquesta obra, que forma part d'una petita, però creixent, sèrie d'històries sobre la «professió» de cuidar i les seves circumstàncies (com la servitud). Aquest text no solament ens ensenya molt sobre la història de la infermeria, sinó també, finalment, sobre com podríem escriure la història de la cura d'una manera més general [...].Com més es llegeix aquest text, més s'aprèn. Les taules són un plaer, estan elaborades a consciència i amb sensatesa.

   

  En llegir aquests capítols, sorgeixen alguns temes que perduren. Les infermeres gairebé sempre practiquen la cura en contextos en els quals algú les supervisa. Aquests supervisors de vegades estan a prop, unes altres molt lluny i, amb el temps, a mesura que la infermeria es professionalitza, hi ha infermeres que se supervisen a si mateixes. Però, per llavors, ja ho fan en institucions tan estructurades que restringeixen i determinen les seves pràctiques de diferents maneres. […]

   

  Hi ha vint problemes greus que les infermeres hauran d'encarar, des de la globalització fins a les identitats transgénero, passant per les desigualtats econòmiques, la democràcia i la degradació ambiental. Domínguez Alcón mostra que tots aquests problemes estan relacionats amb l'obstinació de cuidar.[…]

   

  Tots nosaltres, com a éssers humans, tenim un paper que jugar per fer del món un lloc més acurat. Carmen Domínguez Alcón ens ofereix un regal que ens ajudarà a fer-ho."

   

  Dra. Joan Tronto
  Catedràtica de la Universitat de Minnesota
  Departament de Ciència Política
  Setembre de 2016

   

  Ja es pot comprar a la nostra Botiga Virtual.

 • Memorias de enfermeras en la Guerra Civil Americana: el camino hacia la profesionalización

  Colección digital Hospitalidad

  La infermeria és una disciplina professional que, malgrat portar segles practicant-se, es troba en construcció. Aquesta situació respon a una sèrie de detalls històrics, alguns dels quals es relacionen amb el predomini femení dels seus integrants.

  Un dels moments crítics en l'evolució de les cures d'infermeria es troba en l'adquisició del seu estatus professional.

  Es tracta d'un procés intricat en el qual la dimensió domèstica, vinculada a la figura femenina i el context social, definit en la Guerra Civil Americana, van condicionar el curs dels esdeveniments.

  Els objectius d'aquest treball resideixen a analitzar l'evolució del rol de la dona des del punt de vista social en aquell context i comprovar si els esforços per part de les infermeres que van prestar les seves cures als ferits durant la Guerra Civil Americana es corresponen amb els inicis professionals de la infermeria

  D'aquesta manera, l'anàlisi de les memòries de guerra d'infermeres que van col·laborar en la Guerra Civil Americana informa sobre una transició progressiva i gradual del rol de la dona purament domèstic, a certs indicis de professionalitat en les seves cures, tals com la institucionalització a l'espai hospitalari, la canalització de l'ajuda voluntària en forma d'organitzacions assistencials, l'especialització de les tasques assignades a les infermeres o el lideratge d'algunes d'elles

  Característiques del llibre:

  • Descàrrega online
  • Disponible en format pdf i epub
 • La intervención social en la Orden Hospitalaria de San Juan de Dios, Provincia de Aragón - San Rafael

  Colección Digital Acogida 2

  El llibre "La intervención social en la Orden Hospitalaria de San Juan de Dios, Provincia de Aragón - San Rafael" pretén ser una revisió de la Intervenció Social en els diferents àmbits d'intervenció social: salut infantil, salut mental, discapacitat, atenció sociosanitària o exclusió social, contextualitzada a l'actual moment socioeconòmic, caracteritzat per la redefinició social iniciada amb la crisi de 2007, així com per la professionalització del sector, sempre des d'una mirada pròpia que pretén, com a signe dels temps actuals, recolzar a les persones més necessitades a nivell social, a l'una que generar, des de la nostra intervenció i estil, canvi social cap a una societat més justa.

  El llibre, que ha estat realitzat per professionals socials dels diferents centres i àmbits d'intervenció social de la Província, és una reflexió de model a partir de la praxi que realitza propostes d'abordatge i de canvi fonamentades en la seva àmplia experiència.

  Característiques del llibre:

  • Descàrrega online
  • Disponible en format pdf i epub
 • Siguiendo las huellas de San Juan de Dios hoy

  Colección Espiritualidad Nº1

  Dins del desig de promoure una Escola d'Hospitalitat per a Germans i col·laboradors hem desenvolupat uns textos per ser estudiats en l'Ordre i més enllà de les seves fronteres. Pretenem una formació on line per tots els que estiguin interessats en la figura, carisma i llegat de Sant Joan de Déu.

  Aquest llibre desenvolupa l'Espiritualitat, tractant d'abordar el tema del sofriment. Ho analitzem des de la Paraula de Déu, des de Sant Joan de Déu i des d'altres Germans de l'Ordre. D'ells molts per la riquesa de la seva fe i, en molts altres més, pels valors que engloba l'Hospitalitat i que encarnen en la seva vida.

  Volem amb això promoure en la Institució l'Hospitalitat amb un esperit que dignifiqui l'ésser humà. Els hospitals són per sanar, i en ells, amb tot el respecte, alguns tracten d'evangelitzar.

   

  Característiques del llibre:

  • Nº de pàgines: 120 pàgines interiors + cobertes
  • Dimensions del llibre: 148 x 210 x 7mm
  • Enquadernació: Rústica amb cua PUR
  • ISBN: 978-84-943275-7-5
  • Dipòsit legal: B-24050-2015
 • Limitación terapéutica en pediatría

  Colección Profesionalidad nº6

  El text "Limitación Terapéutica en Pediatría", escrit de manera interdisciplinària per diversos membres del Comitè d'Ètica Assistencial de l'Hospital Sant Joan de Déu amb dilatada experiència clínica i ètica, analitza una qüestió fonamental en la pediatria summament tecnificada d'avui dia.

  Es descriu el substrat moral i legal on es recolza el concepte de limitació terapèutica, així com el complex problema relacionat amb la presa de decisions i el paper que exerceix el Comitè d'Ètica Assistencial. S'analitza la qüestió de manera més específica en l'àmbit neonatal i en l'edat pediàtrica,desenvolupant el procediment a seguir en casos de Limitació terapèutica, que es completa amb un algorisme d'actuació i un útil glossari on s'aclareixen els conceptes més importants.

   

  Característiques del llibre:

  • Nº de pàgines: 56 pàgines interiors + cobertes = 60 pàgines
  • Dimensions del llibre: 165 x 235 x 6 mm
  • Enquadernació: Rústica amb cua PUR
  • ISBN: 978-84-943275-4-4
  • Dipòsit legal: B-19755-2015
 • Gaal gui - El Cayuco

  El llibre "Gaal Gui - El Cayuco" narra l'aventura d'un jove senegalès que va sortir del seu país a la recerca d'una vida millor. L'autor, que és el mateix protagonista d'aquesta història, guia al lector a través de les innombrables dificultats a les quals va haver d'enfrontar-se per aconseguir el seu somni.

  El seu pas per Mauritània, creuar l'oceà en piragua, i el seu empresonament en un Centre d'Internament per a Immigrants a la seva arribada, són algunes situacions que ens revelen la dura realitat que amaga el fenomen de la immigració clandestina.

  Malgrat tot, l'autor ens demostra en la seva obra que, a força de voluntat i paciència, és possible trobar el seu lloc en aquesta vida.

  Ja es pot comprar a la nostra Botiga Virtual.

   

   

  Característiques del llibre:

  • Nº de pàgines: 100 pàgines interiors + cobertes
  • Dimensions del llibre: 170 x 170 x 6 mm
  • Enquadernació: Rústica amb cua PUR
  • ISBN: 978-84-943275-5-1
  • Dipòsit legal: B-23763-2015
 • De la calle al hogar. Housing First como modelo de intervención y su aplicación en Barcelona - Versió castellà

  El llibre "Del carrer a la llar. Housing First com a model d’intervenció i la seva aplicació a Barcelona" presenta dues parts diferenciades: la primera, ofereix una anàlisi genèrica de la població sense llar de la ciutat de Barcelona en situació de carrer -és a dir, que no pernocten en centres ni pisos-, i té com a objectiu proposar formes d'abordatge a les persones en aquesta situació a les quals per diversos motius la cartera de serveis socials existents no els és efectiva.

   

  La segona part, té la intenció de presentar els models d'intervenció basats en Housing fonamentats en el conegut com: Housing First.

   

  L'anàlisi es fonamenta en abundant bibliografia internacional i altres referències -contactes amb entitats a nivell internacional, bàsicament-, així com informació i dades originades a la pròpia ciutat de Barcelona. Així, i en consideració el nou del model, el text intenta desglossar el concepte d'Housing First, què és i què no és; que implicacions té sobre la qualitat humana de la intervenció, el reconeixement de llibertat de decisió de la persona objecto de la intervenció i en relació a la dret a l'habitatge; algunes de les diverses variants d'Housing First (PHF, HFL, CHF, Housing Led, entre altres); reflexionar sobre com proveir-se d'un parc d'habitatge suficient; amb quin marc legal específic; amb quin model d'intervenció específic; i amb quins tipus de gestores d'habitatge social, entre altres qüestions.

  Ja es pot descarregar a la nostra Botiga Virtual.

   

  Característiques del llibre:

  • Descàrrega online
  • Disponible en format pdf, epub i mobi