Segell editorial

 • Gaal gui - El Cayuco

  El llibre "Gaal Gui - El Cayuco" narra l'aventura d'un jove senegalès que va sortir del seu país a la recerca d'una vida millor. L'autor, que és el mateix protagonista d'aquesta història, guia al lector a través de les innombrables dificultats a les quals va haver d'enfrontar-se per aconseguir el seu somni.

  El seu pas per Mauritània, creuar l'oceà en piragua, i el seu empresonament en un Centre d'Internament per a Immigrants a la seva arribada, són algunes situacions que ens revelen la dura realitat que amaga el fenomen de la immigració clandestina.

  Malgrat tot, l'autor ens demostra en la seva obra que, a força de voluntat i paciència, és possible trobar el seu lloc en aquesta vida.

  Ja es pot comprar a la nostra Botiga Virtual.

   

   

  Característiques del llibre:

  • Nº de pàgines: 100 pàgines interiors + cobertes
  • Dimensions del llibre: 170 x 170 x 6 mm
  • Enquadernació: Rústica amb cua PUR
  • ISBN: 978-84-943275-5-1
  • Dipòsit legal: B-23763-2015
 • De la calle al hogar. Housing First como modelo de intervención y su aplicación en Barcelona - Versió castellà

  El llibre "Del carrer a la llar. Housing First com a model d’intervenció i la seva aplicació a Barcelona" presenta dues parts diferenciades: la primera, ofereix una anàlisi genèrica de la població sense llar de la ciutat de Barcelona en situació de carrer -és a dir, que no pernocten en centres ni pisos-, i té com a objectiu proposar formes d'abordatge a les persones en aquesta situació a les quals per diversos motius la cartera de serveis socials existents no els és efectiva.

   

  La segona part, té la intenció de presentar els models d'intervenció basats en Housing fonamentats en el conegut com: Housing First.

   

  L'anàlisi es fonamenta en abundant bibliografia internacional i altres referències -contactes amb entitats a nivell internacional, bàsicament-, així com informació i dades originades a la pròpia ciutat de Barcelona. Així, i en consideració el nou del model, el text intenta desglossar el concepte d'Housing First, què és i què no és; que implicacions té sobre la qualitat humana de la intervenció, el reconeixement de llibertat de decisió de la persona objecto de la intervenció i en relació a la dret a l'habitatge; algunes de les diverses variants d'Housing First (PHF, HFL, CHF, Housing Led, entre altres); reflexionar sobre com proveir-se d'un parc d'habitatge suficient; amb quin marc legal específic; amb quin model d'intervenció específic; i amb quins tipus de gestores d'habitatge social, entre altres qüestions.

  Ja es pot descarregar a la nostra Botiga Virtual.

   

  Característiques del llibre:

  • Descàrrega online
  • Disponible en format pdf, epub i mobi
 • Enfermeras de Guerra
  Colección Profesionalidad Digital 5
   
  Enfermeras de Guerra, és un testimoniatge històric de la Infermeria durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939) i l'exili, a partir dels relats biogràfics de: Anna Viñas, Ramona Gurnés, Victoria Santamaria, Maria Sans, Pilar de Viala, Trinidad Gallego, Carmen Casas, Guadalupe Cussó, Carme Barrull, Càndida Sala, Antonia Palacin, Alegria Arroyo i Emilia Santaolalla, que van treballar d'infermeres al territori de Catalunya.
   
  L'obra és fruit d'un estudi de recerca que es presenta en una nova edició revisada i ampliada. El paper de les infermeres de guerra s'ha mantingut invisible fins a fa molt poc temps a pesar que va anar el col·lectiu professional femení que més directament va participar en el conflicte bèl·lic, i per això també van sofrir les seves conseqüències.
   
  A través de les seves veus, identifiquem la funció essencial, discreta i continuada que van desenvolupar en la guerra: cuidar als soldats ferits i a la població.

  Característiques del llibre:

  Nº de pàgines: 252 pàgines + cobertes
  Dimensions del llibre: 148 x 210 x 14 mm
  Enquadernació: Rústica i amb cua PUR
  ISBN: 978-84-943275-2-0
  Dipòsit legal: B-11089-2015

   

 • Bases teóricas y clínica del comportamiento impulsivo
  Colección Profesionalidad Digital 5
   
  En aquesta nova edició, vostè trobarà la informació més actualitzada sobre el costructo impulsiu, la seva fonamentació teòrica i les seves les seves aplicacions clíniques, a més d'un dels paradigmes teòrics de més rellevància en l'àmbit de les addiccions.
  La impulsividad és un tret del temperament o personalitat que ha estat present, en un o un altre grau, al llarg de tota l'evolució de l'ésser humà encara que, no sempre, hauríem d'atribuir-li directament una connotació negativa o improductiva com, en ocasions, així la hi coneix.
  En psicologia s'utilitza un terme hipotètic denominat "arousal" que tracta de descriure els processos que subjeuen en el control de l'alerta, la vigília i l'activació.
  El concepte d'arousal admet diversos significats. Així, es parla d'arousal comportamental per significar el mateix que nivell d'activitat. Però es pot parlar també d'arousal cortical, en aquest cas la referència és a l'activació de les neurones corticales a través del sistema activador reticular (SAR) i implicaria també l'activació autònoma. D'altra banda es coneix l'important paper que tenen els lòbuls frontals com a reguladors i organitzadors del llenguatge i, per tant, dels actes voluntaris de l'individu.
  Tots i cadascun dels capítols que comprèn aquesta obra són, en si mateixos, una destacada font d'informació, que constitueixen no només una excel·lent introducció per a neòfits, sinó també, una actualització del constructo per a experts. Agrair a tots els autors el seu gran esforç i rigor professional que ho han fet possible.
  Espero de cor que aquest llibre i el seu contingut ajudi a esclarir una mica més aquest domini.

  Característiques del llibre:

  Descàrrega on line
  Disponible en format epub / mobi
 • Vinculación afectiva, conductas agresivas y malos tratos en la infancia
  Colección Profesionalidad Digital 5
   
  El llibre analitza la importància de la vinculació afectiva (Attachment) per al desenvolupament d'una bona salut física i mental. L'estrès d'hora té efectes negatius tant en el desenvolupament neurobiológico com en el comportament posterior de la persona. Els nens que han estat severament maltractats tenen un alt risc de reproduir el tipus de conducta patida, especialment si es produeix a una edat primerenca i l'agressor és una figura amb la qual existeix una important vinculació afectiva (mare o pare). Els pares que maltracten, abusen o són negligents amb els seus fills no solament ensenyen als seus fills conductes abusives i negligents, sinó que aquest tipus de conducta per a aquests pares és la forma normal de criar als seus fills. L'impacte d'aquestes primeres experiències adverses pot repercutir posteriorment en el seu comportament social i reproductiu durant la seva edat adulta. El nen conviu amb fortes incongruències, sense prendre consciència d'això, podent desenvolupar una incapacitat per reflexionar sobre ell mateix i sobre els sentiments dels altres.

  Característiques del llibre:

  Nº de pàgines: 208 pàgines + cobertes
  Dimensions del llibre: 165 x 235 x 13 mm
  Enquadernació: Rústica i amb cua PUR
  ISBN: 978-84-943275-0-6
  Dipòsit legal: B-1163-2015
 • Consumo de cocaína en los jóvenes
  Colección Profesionalidad Digital 4
   
  El llibre presenta el testimoniatge de 12 joves (7 nois i 5 noies) de 18 a 35 anys que van ser entrevistats amb la finalitat de conèixer la seva experiència de consum de cocaïna. Al moment de l'entrevista, alguns mai havien provat aquesta droga mentre que uns altres només l'havien usat una única vegada i la resta la consumien esporàdica o habitualment.
  La transcripció completa de les dotze entrevistes, es va lliurar com a document adjunt a la tesi doctoral "Patrons de consum de cocaïna en els joves" presentada per Josefina Patiño Masó en la Universitat de Girona.
  L'experiència personal de cadascun dels protagonistes, ofereix un esbós sobre com perceben la perillositat del consum de cocaïna, de quins són els beneficis que troben en el consum d'aquesta substància, la facilitat o dificultat per accedir a aquesta droga, la visió sobre els consumidors de cocaïna, les característiques dels seus consums inicials i actual, i les repercussions en l'entorn.
  El contingut de les seves narracions, pot facilitar als professionals de la salut així com a persones interessades en aquest àmbit, un coneixement detallat de les raons, pensaments, percepcions i experiències d'aquests joves en relació al consum de cocaïna i una oportunitat per comprendre millor els costos a nivell individual i comunitari que suposa l'ús d'aquesta droga.
  Al seu torn, el document reflecteix alguns dels punts clau a tenir en compte per orientar la prevenció del consum d'aquesta droga entre la població jove.

  Características del libro:

  Descàrrega on line
  Disponible en format pdf / epub / mobi
 • Del carrer a la llar. Housing First com a model d’intervenció i la seva aplicació a Barcelona

  El llibre "Del carrer a la llar. Housing First com a model d’intervenció i la seva aplicació a Barcelona" presenta dues parts diferenciades: la primera, ofereix una anàlisi genèrica de la població sense llar de la ciutat de Barcelona en situació de carrer -és a dir, que no pernocten en centres ni pisos-, i té com a objectiu proposar formes d'abordatge a les persones en aquesta situació a les quals per diversos motius la cartera de serveis socials existents no els és efectiva.

  La segona part, té la intenció de presentar els models d'intervenció basats en Housing fonamentats en el conegut com: Housing First. L'anàlisi es fonamenta en abundant bibliografia internacional i altres referències -contactes amb entitats a nivell internacional, bàsicament-, així com informació i dades originades a la pròpia ciutat de Barcelona. Així, i en consideració el nou del model, el text intenta desglossar el concepte d'Housing First, què és i què no és; que implicacions té sobre la qualitat humana de la intervenció, el reconeixement de llibertat de decisió de la persona objecto de la intervenció i en relació a la dret a l'habitatge; algunes de les diverses variants d'Housing First (PHF, HFL, CHF, Housing Led, entre altres); reflexionar sobre com proveir-se d'un parc d'habitatge suficient; amb quin marc legal específic; amb quin model d'intervenció específic; i amb quins tipus de gestores d'habitatge social, entre altres qüestions.

  Característiques del llibre:

  • Descàrrega online
  • Disponible en format pdf, epub i mobi