Creada la primera Associació Científica d'Infermers i Infermeres Acupuntores de Catalunya

Creada la primera Associació Científica d'Infermers i Infermeres Acupuntores de Catalunya

El passat dijous 27 d'abril, la Setmana Natural del Col·legi d'Infermers de Barcelona va acollir la presentació de la primera Associació Científica d'Infermers i Infermeres Acupuntores de Catalunya (ACIAC).

L'ACIAC és una associació cientificosanitària i professional, sense ànim de lucre, constituïda per infermeres i llevadores acupuntores, interessades a incorporar la utilització dels instruments procedents de la Medicina Tradicional Xinesa a les cures Infermeres.

El projecte ha estat impulsat per les infermeres Mar Caparrós, Chiara Capece, Teresa Pujadas i Montse Mitjans, professores del Màster en Medicina Tradicional Xinesa i Acupuntura impartit al Campus Docent Sant Joan de Déu.

L'ACIAC vol exercir un lideratge ferm en el desenvolupament de les infermeres i infermers acupuntors per poder ser un referent associatiu; i així promoure també línies de recerca específiques, en el marc d'un paradigma holístic i integratiu. Els valors de l'ACIAC estan lligats a l'essència infermera i a la filosofia de la Medicina Tradicional Xinesa i treballaran per a garantir la responsabilitat, el compromís, la professionalitat, la rugositat, la transparència i la transversalitat en la pràctica de l'acupuntura. A més de visibilitats els infermers acupuntors i donar a conèixer que l'acupuntura pot ser un bon instrument de cures infermers.

 
No hi ha vots encara