La Dra. Dolors Miguel i el Dr. Juan Roldan formen part del programa "Cuidadoras 2.0"

  • Publicado el 18 de novembre de 2016

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

El projecte "Cuidadoras 2.0" s'ha materialitzat en la creació d'una pàgina web de lliure accés que pretén oferir suport a les cuidadores i cuidadors de persones amb problemes crònics de salut.

El web "Cuidadoras 2.0" ha estat dissenyat per un equip investigador, on participen la Dra. Dolors Miguel i el Dr. Juan Roldán, i ha estat finançat amb una beca del Ministeri d'Economia i Competitivitat en el 2012.

El web s'ha estructurat en diferents apartats: com tenir cura de la persona que cuidem (amb informació, enllaços a vídeos i guies que poden ser d'utilitat), com cuidar-se un mateix (amb informació per millorar la salut física i emocional de la cuidadora), ajudes i recursos (guies, associacions, on sol·licitar informació, glossari de termes) i un apartat de notícies. També disposa d'una zona privada on podrà participar en una comunitat virtual "Parlem amb altres cuidadores", aquest fòrum serveix per compartir dubtes sobre les cures que dispensen i les experiències i sentiments derivats de la situació de cuidar, aquest espai està moderat per un membre de l'equip.

El passat 7 de novembre va tenir lloc una trobada presencial de tot l'equip d'investigació "Cuidadoras 2.0" per a tancar el projecte concedit el 2012 i obrir-ne un de nou, amb caràcter continuista, titulat "Efectivitat d'un programa per a fomentar la Salut Mental Positiva mitjançant la web i l'APP "Cuidadoras 2.0". Aquest nou projecte ha estat becat en la nova convocatòria d'ajudes del 2016 a projectes d'investigació del Instituto Carlos III, del Ministeri d'Economia i Competitivitat. A més el projecte ha rebut diferents premis; l'últim ha estat el Premi d'Investigació en Infermeria Comunitària "Antonio Galindo", concedit pel Col·legi d'Infermeria de Càceres amb la col·laboració de l'Associació d'Infermeria Comunitària.