La Dra. Dolors Miguel i el Dr. Juan Roldan formen part del programa "Cuidadoras 2.0"

La Dra. Dolors Miguel i el Dr. Juan Roldan formen part del programa "Cuidadoras 2.0"

El projecte "Cuidadoras 2.0" s'ha materialitzat en la creació d'una pàgina web de lliure accés que pretén oferir suport a les cuidadores i cuidadors de persones amb problemes crònics de salut.

El web "Cuidadoras 2.0" ha estat dissenyat per un equip investigador, on participen la Dra. Dolors Miguel i el Dr. Juan Roldán, i ha estat finançat amb una beca del Ministeri d'Economia i Competitivitat en el 2012.

El web s'ha estructurat en diferents apartats: com tenir cura de la persona que cuidem (amb informació, enllaços a vídeos i guies que poden ser d'utilitat), com cuidar-se un mateix (amb informació per millorar la salut física i emocional de la cuidadora), ajudes i recursos (guies, associacions, on sol·licitar informació, glossari de termes) i un apartat de notícies. També disposa d'una zona privada on podrà participar en una comunitat virtual "Parlem amb altres cuidadores", aquest fòrum serveix per compartir dubtes sobre les cures que dispensen i les experiències i sentiments derivats de la situació de cuidar, aquest espai està moderat per un membre de l'equip.

El passat 7 de novembre va tenir lloc una trobada presencial de tot l'equip d'investigació "Cuidadoras 2.0" per a tancar el projecte concedit el 2012 i obrir-ne un de nou, amb caràcter continuista, titulat "Efectivitat d'un programa per a fomentar la Salut Mental Positiva mitjançant la web i l'APP "Cuidadoras 2.0". Aquest nou projecte ha estat becat en la nova convocatòria d'ajudes del 2016 a projectes d'investigació del Instituto Carlos III, del Ministeri d'Economia i Competitivitat. A més el projecte ha rebut diferents premis; l'últim ha estat el Premi d'Investigació en Infermeria Comunitària "Antonio Galindo", concedit pel Col·legi d'Infermeria de Càceres amb la col·laboració de l'Associació d'Infermeria Comunitària.

No hi ha vots encara