Primer Congrés Mundial de Bioètica de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu

Primer Congrés Mundial de Bioètica de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu

Una àmplia representació del Campus Docent assisteix al I Congrés Mundial de Bioètica de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu que ha tingut lloc a Madrid entre els dies 10 i 14 de setembre.

Sota el lema “Hospitalitat, Bioètica i Persona” s’ha estructurat aquest primer congrés en bioètica, durant el qual s’han tractat temes com l'hospitalitat, la dignitat humana, la vulnerabilitat, les noves pobreses, l'ètica de la gestió o la cura del medi ambient. El congrés estava obert a la participació de persones pertanyents a l’Orde Hospitalari (Germans, col·laboradors i estudiants), així com a totes aquelles persones professionals o estudiants de l’àmbit de la bioètica des de qualsevol de les seves múltiples àrees.

El Campus Docent Sant Joan de Déu ha presentat en el Congrés quatre comunicacions: “Formant infermeres a Sierra Leona. Una experiència ètica en cooperació”, “La transmissió dels valors bioètics en la formació acadèmica”, “Treball Solidari a Santo Domingo – Piura – Perú”i “L’ètica dels drets humans. Trencant les cadenes de l’estigma”,exposades per la Sra. Jennifer Suárez, el Dr. David Lorenzo, la Sra. Elisabet Torres i la Sra. Carme Vega; i tres pòsters realitzats per la Dra. Laura Martínez i el Sr. James Ray Atwood.

Els objectius del congrés han estat la sensibilització de la importància de la bioètica en el desenvolupament de la hospitalitat, ajudar els professionals de la salut i l’acció social en la formació de criteris bioètics i d’humanització, la creació d’un espai per compartir experiències en el camp de la bioètica i descobrir la importància d’aquesta en l’acció evangelitzadora.

Fotografia portada: Representació del Campus Docent en el I Congres Mundial de Bioètica de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu (d'esquerra a dreta i de dalt a baix: James Ray Atwood, Albert Brunet, Laura Martínez, Jennifer Suárez, Amèlia Guilera, Anna Ramió, Dolors Royo, David Lorenzo, Carme Vega, Marta Gil i Elisabet Torres)

Recull fotogràfic del congrès

 

No hi ha vots encara