Primera simulació en pacients diabètics tipus 2

  • Publicado el 04 de desembre de 2018

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

S’ha portat a terme la primera simulació en el mapeig de descompensacions diabetològiques en pacients diabètics tipus 2 al Centre de Simulació Sant Agustí del Campus Docent Sant Joan de Déu.

El passat 14 de novembre, dia Mundial de la Diabetis, 14 professionals sanitaris i dos visitadors mèdics van participar en una sessió de simulació patrocinada per Sanofi per a treballar el maneig de descompensacions diabetològiques en pacients diabètics tipus 2

La sessió va ser conduïda per les facilitadores Raquel Barnés i Esther Insa, professora del Campus Docent, i estava adreçada a equips terapèutics (metge-infermera) de Centres d'Atenció Primària i educadors de l'àrea de Barcelona.

La sessió perseguia el propòsit d'entrenar als equips mèdics en l'atenció als pacients amb diabetis tipus 2 descompensada, tot identificant els buits existents en situacions d'hipoglucèmies o moments d'insulinització per a poder-los abordar. 

Els participants a la sessió van declarar:

Ha estat una experiència molt gratificant. Els actors han estat fantàstics, poder visualitzar el que fas a la consulta et permet prendre consciencia dels errors que pots cometre. Aquest és un mètode molt innovador i el poder-lo emprar en grups reduïts et proporciona soltesa.”

La Raquel i l’Esther ho van conduir tot perfectament i inclús se’ns ha fet curt. Ens hem allunyat de la formació de sempre, i no ens hem focalitzat en tractaments si no en temors i dubtes. Normalment, s’intenta prioritzar solucionar les hipos però no s’acostuma a donar importància o a fixar-se en profunditat en tot el que envolta el pacient i com solucionar-ho. Ens ha fet reflexionar sobre les conductes que apliquem per inèrcia. 

Tot i portar molts anys en la promoció d’insulines, ha estat en aquesta ocasió quan hem viscut en directe les barreres de l’insunilització. Això ens permetrà trencar-les i superar-les d’una forma més efectiva. 

Galeria fotogràfica de la jornada

Innovació