Seguretat i Qualitat Assistencial i Legal

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

 

Presentació

El professional sanitari ha d’exercir la seva pràctica assistencial de manera que ofereixi el màxim valor i benefici a les persones que atén. Aquesta pràctica ha de ser segura i basada en el coneixement científic, el consens i el treball en equip. El pacient ha d'estar informat i està legitimat per participar en les decisions relacionades amb la salut i la qualitat de vida. Aquests nous requeriments constitueixen un gran repte per als professionals i les institucions sanitàries i socials.

Les organitzacions sanitàries i socials han de tendir a excel·lència. Per això han de comptar amb professionals ben formats i capacitats per gestionar i millorar de manera contínua la qualitat assistencial. Contribuint a obtenir els millors resultats amb els recursos disponibles, escoltant la veu dels pacients, en entorns segurs, amb avaluació de la seva pràctica i amb coneixement del marc legal de les seves actuacions.

Objectius generals

 • Dotar de competències, coneixements i eines als professionals per dirigir la seva pràctica cap a la millora contínua de la qualitat i les pràctiques segures i, també conèixer els conceptes i criteris que utilitza l’àmbit legal com la resolució de qüestions específiques amb transcendència legal que puguin sorgir en la seva pràctica professional.

Metodologia docent

S’utilitzaran sessions teòriques i pràctiques, simulacions, documentació, vídeos i presentació d’experiències innovadores, amb instruments tècnics de suport, idees de gestió del canvi i mesures per guiar les millores.

 

Tipologia de sessions formatives:

 • Presencial: classes interactives, tallers, treballs de grup, debats de casos pràctics, audiovisuals, classes magistrals.
 • Seminaris teòric-pràctics en centres sanitaris.
 • Simulació d’alta fidelitat.

Idioma d'impartició

Castellà / Català

Perfil d'admissió

Aquest Postgrau està dirigit a:

 • Professionals sanitaris assistencials de tots els àmbits d’atenció (primària, hospitalària, salut mental, sociosanitària) que tinguin interès a millorar la qualitat de la seva feina diària.
 • Professionals que aposten pel lideratge i per aprofundir en les tècniques de millora contínua de la qualitat i els entorns segurs de feina i que volen conèixer els darrers avenços científics i tècnics per obtenir els millors resultats de salut i de satisfacció de les persones que atenen.

Pla docent

El curs, amb un total de 30 ECTS, s’estructura en un curs acadèmic en format de mòduls

 • Mòdul I. Millora de la qualitat assistencial
 • Mòdul II. Atenció centrada en la persona. Ètica i Lideratge
 • Mòdul III. Seguretat del pacient
 • Mòdul IV. Qualitat Legal
 • Mòdul V. TFP i Cursos online de l'Institute for HealthcareImprovement (www.ihi.org) sobre millora de la qualitat assistencial i seguretat del pacient.

Acreditació

La Universitat de Barcelona, amb la col·laboració del Campus Docent Sant Joan de Déu expediran:

1) Títol de Diploma d’Especialització als estudiants que superin els requisits següents:

 • Assistència mínima al 80% de les sessions.
 • Entrega i superació de les activitats proposades en avaluació continuada.
 • Presentació i superació del Treball Final de Postgrau.

2) En el cas en de que no es posseeixi titulació universitària, el títol ofert serà el de Diploma Superior Universitari.

Duració i horari del curs

El curs s’iniciarà el 11 de desembre de 2024.

Les classes lectives presencials es duran a terme dimecres de 15:30 hores a 20:30 hores. Excepcionalment es poden realitzar classes fora de l’horari general. Aquestes classes estaran programades en el cronograma a l’inici del curs.

Preu

El preu establert és de 2850€ (més taxes).

Descomptes:

 


 

Contacte

Direcció

Dra. María Luisa de la Puente Martorell, PhD

Pediatra i Epidemiòloga consultora sènior del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Barcelona.

Correu electrònic: ml.puente@pssjd.org

Emma Gómez Fernández, Infermera

Especialista en Infermeria Pediàtrica. Especialista en Infermeria Geriàtrica. Màster en Gestió de Serveis Hospitalaris. Professora de Gestió i Lideratge al Campus Docent SJD.

Correu electrònic: emma.gomez@sjd.edu.es

campus.masterpost@sjd.edu.es

 

AdjuntMida
PDF icon Imprès de preinscripció119.19 KB