Presentació del llibre "Libro de Casos"

3 febr. 2021 - 18:32

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

El llibre és el resultat de més de 10 anys d'experiència en el camp de la reflexió ètica de la realitat social i neix de la voluntat de compartir els dubtes, preocupacions i dilemes amb què es troben els professionals de Sant Joan de Déu en el seu dia a dia.

El Comitè d'Ètica d'Intervenció Social (CEIS) es crea per la necessitat de facilitar un espai propi i específic de diàleg i debat amb les persones més vulnerables com una oportunitat per plantejar les qüestions ètiques que sorgeixen en l'àmbit social.

El llibre és una selecció de 15 casos presentats pels professionals de Sant Joan de Déu, que van ser analitzats en el seu moment pels membres del CEIS, i als quals es van donar resposta prioritzant sempre la personalització dels recursos, la cura i el respecte a l'autonomia i als drets de les persones vulnerables i l'exercici dels deures professionals cap a les persones ateses. També vol servir per posar alguns exemples reals de persones i famílies altament vulnerables amb situacions vitals molt complexes i evidenciar que a Sant Joan de Déu s'atén a la persona en tota la seva integritat, respectant la seva llibertat i la seva dignitat així com la voluntat d'ajudar als familiars que l'acompanyen. A Sant Joan de Déu estem compromesos amb les persones vulnerables i les acompanyem en la recerca d'oportunitats per a seguir el seu itinerari de vida.

La presentació del llibre tindrà lloc el dia 3 de febrer, a les 16:30, a través de Zoom, prèvia inscripció, a càrrec dels coordinadors del llibre, Júlia Martín i Germán Flotats, i de la presidenta del CEIS - OHSJD, Anna M. Prats. També hi participaran el superior provincial de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, Gmà. José Luis Fonseca, la presidenta de l'Institut Borja de Bioètica, Dra. Margarita Bofarull, i el consell editorial d'Edicions SJD, representat pel Dr. Joan Farré.

A més, es durà a terme la conferència "Filosofía de la vulnerabilidad: una reflexión sobre la esencia de la vida humana", a càrrec del catedràtic de filosofia de la UB, Josep M. Esquirol.  

El llibre podrà adquirir-se pròximament a la web de Ediciones San Juan de Dios

Esdeveniment