Solidaritat, Cooperació i Voluntariat

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Des del principi de l'hospitalitat la Solidaritat no es pot plantejar com una mera activitat d'ajuda, sinó que ha de ser bàsicament com un encontre que contribueixi a potenciar el desenvolupament de les persones i col·lectius que participen d'aquesta trobada. És en aquest sentit que des del Campus Docent Sant Joan de Déu treballem per fomentar la dimensió solidària a la nostra comunitat educativa.

Proposem una formació que inclogui la reflexió i el debat sobre la necessitat de ser solidaris, especialment en les situacions de vulnerabilitat que es generen a partir de les desigualtats socials. Si bé l'estudi, la reflexió i el debat són necessaris, l'aprenentatge més significatiu es produeix a través de realitats concretes i millor encara si són experiències viscudes. És per aquest motiu que facilitem que els nostres estudiants puguin participar de forma directa en diferents accions solidàries, com a campanyes de sensibilització, ajuda humanitària, voluntariat als centres de l'Ordre, així com voluntariat internacional en coordinació amb Juan Ciudad ONGD.

El nostre compromís com a centre es concreta a més en els agermanaments i acords de col·laboració institucional que mantenim amb altres centres de l'Orde en diferents llocs del món. Els objectius que plantegem són els següents:

  1. Fomentar el compromís social de la comunitat educativa del Campus.
  2. Facilitar que cada membre del Campus pugui trobar el lloc i la forma d'implicar-se i incorporar a la seva quotidianitat una actitud i un deure solidari.
  3. Formar professionals compromesos en la construcció d'un món més just i equitatiu.

Per consolidar aquesta cultura de Solidaritat es va crear el Club de la Solidaritat, que intenta ser un espai de trobada, sensibilització i coordinació, obert a tots els membres del Campus. Les activitats que portem a terme són:

  • Campanyes de sensibilització i d’ajuda humanitària.
  • Voluntariat als Centres de Sant Joan de Déu.
  • Voluntariat internacional en coordinació amb Juan Ciudad ONGD, aprofitant l’oportunitat que ens ofereix la presència de l’Orde de Sant Joan de Déu en diferents països, especialment Perú i Cuba.
  • Col·laborar amb l’agermanament entre el Campus Docent i la St. John of God Nursing School a Mabesseneh, Sierra Leone i amb les Escoles d’Auxiliars d’Infemeria de Medellin i la Ceja a Colòmbia.

Cuidar constitueix la funció principal dels professionals sanitaris. Però no és possible cuidar sense sentir i reconèixer a l'altre, és a dir, és impossible cuidar sense solidaritzar-se amb l'altre. La cultura de la Solidaritat ha anat creixent i consolidant-se entre la comunitat de Campus al llarg d'aquests últims anys, ja no es tracta de realitzar accions puntuals i aïllades, sinó que la Solidaritat és una línia estratègica que forma part substancial d'un projecte formatiu integral que incorpora els valors de Sant Joan de Déu.