Pla d'estudis

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Distribuïdes adientment en dos cursos acadèmics cursarà, tot un conjunt d’assignatures, on aprendrà tot el necessari per a esdevenir un/a bon/a professional de la infermeria; tot allò complimentat, amb un període de pràctiques de 410 hores, on acabarà d’assolir les habilitats necessàries com a futur Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria.

L’actual Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria (abans anomenat Auxiliar de Clínica o Auxiliar d’Infermeria) és un tipus de professional que, cada vegada més, té una gran responsabilitat tant dins d’un l’equip de salut (col·laborant amb metges/esses, odontòlegs/ues, psicòlegs/ues, etc.) com dins d’un equip d’infermeria (col·laborant amb els/les Diplomats/des, Graduats/des Universitaris/àries en Infermeria en hospitals i ambulatoris). Per aquest motiu és imprescindible que tingui una formació tan completa com sigui possible en tots els camps on pugui prestar els seus serveis.

Tal i com veurà a continuació, el currículum d’aquest cicle de grau mitjà, inclou totes les matèries necessàries per a que pugui donar una atenció d’infermeria, de qualitat, a qualsevol persona independentment de la seva situació o la seva edat.

C1. Operacions administratives i documentació sanitària

En aquest crèdit, de 60 hores de duració, aprendrà totes les coses necessàries per a poder moure’s dins del nostre sistema sanitari. Entre d’altres moltes coses aprendrà com és el funcionament de la nostra sanitat, la documentació clínica que fem servir als hospitals o com treballem en equip el personal d’infermeria.

C2. L’ésser humà davant la malaltia

En les 60 hores que dura el crèdit li explicarem coses tant diverses com la cèl•lula humana, els teixits que constitueixen el cos humà, les principals proves diagnòstiques que es fan servir al hospital o els fàrmacs que més freqüentment administrarà com a Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria. A més a més, com que també podrà treballar dins del camp en expansió de la balneoteràpia (com a auxiliar de balneari), aquest crèdit també inclou formació en aquesta especialitat.

C3. Benestar del/de la pacient: necessitat d’higiene, moviment i descans

Dins d’aquest crèdit, de també 60 hores de duració, aprendrà tot el necessari per a cobrir la necessitat d’higiene i moviment en persones de tots els grups d’edats. Li explicarem com és la pell, quines són les principals malalties que l’afecten, com ha de ser la higiene d’una persona independent, com es fa la higiene d’una persona que no es pot moure, com es fa la higiene d’un nadó, com moure a les persones que no ho poden fer soles, com fer massatge, etc. A més a més, també li ensenyarem tot el necessari perque pugui millorar el descans de les persones que restaran sota la seva responsabilitat quan estigui treballant.

C4. Tècniques bàsiques d’infermeria

Aquest crèdit, de 240 hores de duració, és el més específic de tot el curs. En ell aprendrà tot el necessari per a poder esdevenir un/a bon/a professional de la infermeria (Auxiliar d’Infermeria). Aprendrà com és el cos humà, quines són les principals malalties que el poden afectar i quines són les tècniques d’infermeria que s’apliquen al tractament de les diferents patologies que afecten a les persones de tots els grups d’edat. Li ensenyarem coses tant diverses com l’atenció d’un nadó a la sala de parts (Auxiliar de Pediatria), com podria ser el seu treball dins d’un quiròfan (Auxiliar de quiròfan) o com es posa una sonda vesical a un avi/a de 90 anys (Auxiliar de geriatria).

C5. Primers auxilis

Com veurà al llarg d’aquest crèdit de 60 hores de duració, qualsevol persona, independentment de la seva professió o formació, té l’obligació de prestar uns primers auxilis en un moment donat. Dins d’aquest crèdit precisament li ensenyarem tot el necessari per a poder prestar primers auxilis en qualsevol situació (Auxiliar d’Urgències). Aprendrà a fer embenats, a reanimar a una persona inconscient, a curar tot tipus de ferides, a atendre hemorràgies, a actuar davant la picada d’una serp verinosa, etc...

C6. Higiene del medi hospitalari i neteja del material

Vivim envoltats de tot tipus de microorganismes, uns de beneficiosos i d’altres de perjudicials per l’home. Com a futur Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria, en les 90 hores de duració d’aquest crèdit, aprendrà tot el necessari sobre els principals agents infecciosos que poden afectar a l’home i les mesures que serveixen per prevenir les infeccions que, freqüentment, afecten a les persones que resten hospitalitzades. Aprendrà coses tant diverses com que és la SIDA o la hepatitis, com aïllem a les persones que tenen malalties contagioses o com s’ha de preparar el material mèdic-clínic per les intervencions quirúrgiques.

C7. Recolzament psicològic al pacient /client

Amb aquesta titulació també podrà treballar com a Auxiliar de Psiquiatria dins d’un hospital psiquiàtric i per tant, és imprescindible que rebi formació en relació a la psicologia de l’ésser humà. Dins d’aquest crèdit, de 60 hores de duració, aprendrà coses tant diverses com el funcionament de la ment, com es desenvolupa la personalitat humana al llarg de la vida i quins són els principals trastorns mentals que poden afectar a grans i petits.

C8. Educació per a la salut

Com a futur professional de la infermeria tindrà la responsabilitat, tant dins com fora del teu entorn laboral, de ser un/a educador/a per a la salut: amics/gues, familiars, veïns/es, de forma espontània, demanaran el seu consell sobre tot tipus de qüestions relacionades amb la seva salut. Aquest crèdit, de 30 hores de duració, li donarà la formació necessària per a saber com resoldre les dubtes de les persones que l’envolten: tenint en compte factors tant importants com són la seva edat o el seu nivell d’estudis.

C9. Tècnic d’ajuda odontològica-estomatològica

Amb aquest títol de Grau Mitjà, també podrà treballar com a Auxiliar de Clínica Dental i per tant, és necessari que tingui coneixements específics en el camp de l’odontologia. Durant les 90 hores de duració d’aquest crèdit professionals de l’odontologia t’ensenyaran tot el necessari per a poder esdevenir un/a bon/a Auxiliar de Clínica Dental. Aprendrà coses tant diverses com a explorar la boca, a prevenir les principals malalties que afecten a les dents o com col•laborar amb l’odontòleg/loga en la realització de les obturacions o les extraccions dentals.

C10. Relacions en l’entorn laboral i C11. Formació i orientació laboral

Aquests dos crèdits (de 60 hores de duració cadascun) li ensenyaran tot el necessari per a poder insertar-se, una vegada que finalitzis el cicle, dins del mercat laboral. Li explicarem coses tant diverses com la forma de resoldre un conflicte dins de la seva feina, com elaborar un currículum vitae, com conèixer els seus drets i deures com a treballador/a o com enfrontar-se a una entrevista de treball.

C12. Formació en centre de treball

És fonamental que quan acabi la formació en Tècnic/a en Cures Auxiliars d’Infermeria, sigui capaç d’aplicar tot l'aprés durant el curs, a la seva feina quotidiana. Per aquest motiu haurà de desenvolupar 410 hores de pràctiques en diferents tipus d’àmbits on pot col•laborar com a futur/a professional de la infermeria. Li oferirem la possibilitat de fer aquestes hores de pràctiques a llocs tant diversos com una unitat de neonatologia d’un hospital, un servei d’urgències, una consulta dental, un servei de psiquiatria...o qualsevol altre servei on puguis començar a desenvolupar la teva vocació com a futur/a professional de la infermeria.

C13. Crèdit de síntesi

Mitjançant la realització del crèdit de síntesi, a la finalització de la seva formació com a Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria, haurà de demostrar que ha adquirit els coneixements, habilitats i actituds necessàries per a esdevenir un/a bon/a professional de la infermeria. El crèdit de síntesi té 60 hores de duració.

C14. Cures auxiliars d’infermeria al nen hospitalitzat

El Centre Docent Sant Joan de Déu està situat al costat d’un dels hospitals materno infantils més importants de Catalunya. Per aquest motiu hem volgut aprofitar l’oportunitat també per donar als nostres alumnes, futurs Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria, una formació específica en l’àmbit de la pediatria.

Mitjançant la realització d’aquest crèdit, de 60 hores de duració, aprendràs tot el necessari per poder prestar cures d’infermeria de qualitat al nen hospitalitzat als principals serveis d’hospitalització infantil (niu, neonatologia, PIU, pediatria, cirurgia de curta estada, urgències, etc.).

Cada any mirem de sorprendre als/les nostres alumnes, amb noves propostes i situacions, on es posarà a prova el seu valor professional.