Acte de presentació del nou llibre de Ediciones San Juan de Dios Campus Docent

  • Publicado el 03 de juliol de 2018

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

El passat 27 de juny es va realitzar la presentació del nou llibre "Infermeres pioneres a Catalunya. Del franquisme a la democràcia" al Campus Docent Sant Joan de Déu.

El nou llibre de Ediciones San Juan de Dios Campus Docent que s’inclou dins de la col·lecció Hospitalitat i ha comptat amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) per a la seva edició.

Aquest llibre ens mostra deu històries de vida de deu dones que han estat referents dins de l’àmbit de la professió infermera a Catalunya, tant a nivell hospitalari, com docent, entre altres. Però, també, és un reconeixement a la seva aportació dins de la professió, que ens molts aspectes poden considerar-se pioneres dins del context on es va desenvolupar.

El llibre comparteix les històries d’Adela Simón, Pilar Masgrau, Maria Llobet, Pilar Argelès, Carolina Meléndez, Roser Tey, Teresa Piulachs, Carmen Bolea, Sor Genoveva Massip, o Mercè Sanz.

Les deu infermeres van néixer en les dècades dels anys 20 i 30 del segle passat i han estat testimonis d’esdeveniments socials importants. Totes elles van viure l’època de la Guerra Civil, la fam, la dictadura, la reconstrucció d’un país, el creixement econòmic, etc. Però també han vist com el reconeixement de la salut va esdevenir un dret fonamental dels ciutadans d’aquest país, acompanyat d’un desplegament legislatiu que ho feia possible.

L'acte de presentació va tenir lloc al Campus Docent el 27 de juny i va comptar amb la participació de tres de les seves autores, les Dres. Amèlia Guilera, Anna Ramió i Carme Torres que van compartir amb tots els assistents algunes de les anècdotes i experiències viscudes durant l'elaboració del llibre.

La presentació de l'acte va anar a càrrec de la Dra. Amèlia Guilera, directora de Ediciones San Juan de Dios Campus Docent, autora i coordinadora del llibre.

El llibre pot comprar-se a través de la pàgina web de Ediciones San Juan de Dios Campus Docent.

Edicions SJD