Els al·lèrgens alimentaris en la restauració col·lectiva. Manual de bones pràctiques d'elaboració

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.
alergens.JPG
Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries són reaccions adverses als aliments, atribuïbles a la ingesta, el contacte o la inhalació d’un aliment, o algun dels seus components.

Les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries són reaccions adverses als aliments, atribuïbles a la ingesta, el contacte o la inhalació d’un aliment, o algun dels seus components. Poden provocar des de reaccions lleus,com ara picor o erupcions a la pell, fins a símptomes més greus, com ara asma, diarrea, còlics i, en casos molt greus, poden provocar un xoc anafilàctic que comprometi la vida de la persona.

 

Per a les persones afectades, l’única manera d’evitar aquestes reaccions és no consumir els aliments que les causen, ja que petites quantitats poden arribar a desencadenar la reacció al·lèrgica. Els consells que es donen en aquest manual ajuden a seguir les bones pràctiques de manipulació necessàries per preparar àpats que es destinen a persones al·lèrgiques.

 

Per això, i per prevenir errors que afectin la seguretat d’aquests aliments, és fonamental que disposeu de personal format i conscienciat en la importància d’aplicar amb rigor aquests consells.

 

Aquest manual s’adreça a tots els professionals que treballen en l’àmbit de la restauració per a col·lectivitats, és a dir, escoles, hospitals, residències, cases de colònies, centres penitenciaris, menjadors laborals, etc.

 

Descarrega el manual