El Campus Docent participa per segon any al Saló Healthio

  • Publicado el 26 de octubre de 2018

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

La segona edició del Saló Healthio va tenir lloc entre els dies 16 i 18 d’octubre a la Fira de Barcelona i va comptar novament amb la presència del Campus Docent.

En aquesta nova edició el Campus Docent Sant Joan de Déu va presentar el VR4Health, un projecte col·laboratiu on participa el grup ViRVIG-UPC de la Universitat Politècnica de Catalunya. El projecte pretén transformar l’aprenentatge de la infermeria i la medicina a partir de la digitalització dels continguts mèdics.

Durant els tres dies del Healthio, l’equip ha mostrat diferents models anatòmics humans, com el cor, l’ull, l’oïda, l’aparell digestiu, l’urinari, el vascular o el sistema esquelètic. Cada un d’ells es podia visualitzar en 3D gràcies a diferents sistemes de realitat virtual i captura de moviment, de manera que els interessats van tenir l’oportunitat d’experimentar amb ells, comprovar la seva eficàcia i valorar les seves utilitats.

La participació del Campus Docent es va completar amb una comunicació titulada “El futur de la Realitat Virtual col·laborativa en l’àmbit de l’educació” presentada per la Dra. Esther Insa, professora del Campus, i la Dra. Marta Fairén de la UPC. La conferència va tractar sobre l’ús de la Realitat Virtual en l’ensenyament de l’anatomia amb l’objectiu de poder interactuar amb les estructures anatòmiques en un entorn 3D.

D’altra banda, la Dra. Esther Insa, també va participar en una taula rodona sobre la realitat virtual aplicada a la salut.

El Saló Healthio és un esdeveniment únic que reuneix tant professionals i empreses del sector de la salut, com pacients i persones no expertes. Un dels seus objectius és mostrar les darreres innovacions tecnològiques en l’àmbit de la salut i la millora docent en l’àmbit sanitari.

El Campus Docent Sant Joan de Déu agraeix a l’organització del Healthio l’oportunitat de participar en aquesta segona edició i espera poder continuar fent-ho en futures edicions.

Innovació