El Campus Docent Sant Joan de Déu celebra la seva inauguració institucional

  • Publicado el 21 de novembre de 2022

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Amb l’inici del curs acadèmic 2022-2023, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha estrenat el nou edifici del Campus Docent a Sant Boi de Llobregat, per a la formació integral que ve impartint des de 1962.

Ubicat al recinte del Parc Sanitari que la institució té en aquest municipi del Baix Llobregat, el centre és pioner en la transferència de coneixement entre professionals, alumnes i entorn sanitari.

Els alumnes inscrits al campus poden cursar diverses titulacions de Formació Professional de Grau Mitjà (Tècnic/a en Cures Auxiliars d’Infermeria) i Grau Superior (Tècnic/a Superior en Documentació i Administració Sanitàries i Tècnic/a Superior en Integració Social), també el Grau Universitari en Infermeria, i Màsters i Postgraus en diverses disciplines de salut i sociosanitàries. El centre també imparteix formació contínua per a professionals de la salut.

Com a centre d’ensenyament superior, en règim privat, el campus està reconegut pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i adscrit a la Universitat de Barcelona (UB).

La inauguració oficial del complex docent es va celebrar el passat dissabte amb la participació del  Germà Superior Provincial de la Província Espanya Amador Fernández en Representació de l’Orde Hospitalari Sant Joan de Déu; la Dra. Lorena Molina, Directora General del Campus Docent Sant Joan de Déu; la Dra. M. Pilar Delgado, Vicerectora de Política Acadèmica i Qualitat de la Universitat de Barcelona; la Sra. Gemma Valeta, Gerent de la Regió Sanitària de Barcelona. Àmbit Metropolità Sud i la Sra. Alba Martínez, Regidora de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat.

Amb el canvi d’emplaçament i la seva confluència, “hem generat espais que conviden a re-aprendre, co-crear, investigar, reflexionar, compartir, liderar... i acompanyem al nostre alumnat perquè sigui conscient de la importància de mirar la salut en positiu, des d’actius tant importants com la hospitalitat, la gratitud, l’autoeficàcia, la resistència i l’empatia per promocionar i millorar la salut de les persones i la seva qualitat de vida, sense distincions ni exclusions”, va manifestar la doctora Lorena Molina, directora general del Campus Docent Sant Joan de Déu.

Unes màximes representades en l’escultura que es troba a l’entrada del nou edifici i que a modus de simulació del cos humà, en destaca el cor i el cervell; o el que és el mateix, la vocació i el coneixement.

Formació integral

Aquest nou edifici respon a un objectiu estratègic molt clar de contribuir a la formació integral, professional, humana i ètica d’aquelles persones que se senten iniciades vocacionalment i posseeixen aptituds per atendre, curar i servir l’individu i la comunitat, ja sigui en situació de salut o malaltia. D’aquí el lema del nou campus: El futur és el nostre origen, per tractar de dotar a la comunitat d’estudiants d’una visió disruptiva sobre les professions relacionades amb la salut, amb una actitud innovadora continuada i abanderant la innovació metodològica i la innovació social.

La ubicació en el recinte del Parc Sanitari de Sant Boi ha posat fi a un llarg període d’itinerància del campus docent per diferents centres educatius de la ciutat de Barcelona, entre d’altres, el recinte de Martí Codolar, un edifici docent al costat de l’hospital Materno Infantil de l’Orde a Esplugues de Llobregat i, el darrer enclavament, l’edifici ESADE 3, al Carrer Miret i Sans, a Barcelona.

Institucional