El Centre de Simulació del Campus Docent SJD, plató cinematogràfic per un dia

  • Publicado el 04 de desembre de 2020

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Els dies 26 i 27 de novembre de 2020, s'ha rodat a l'espai de Simulació Sant Agustí, a Sant Boi de Llobregat, part de la pel·lícula “Sinjar”, de la directora tarragonina Anna M. Bofarull, sòcia de la productora KaBoGa.

Sinjar és una ciutat iraquiana habitada per la minoria yazidí que fa frontera amb Síria. Al 2014 va ser ocupada per l'Estat Islàmic, el qual va matar als seus homes i va convertir a les seves dones en esclaves sexuals. La pel·lícula, de la productora KaBoGa explora les relacions afectives de tres dones: dues de l’ètnia Yazidí, que van patir les conseqüències del genocidi, i una catalana. Carlota, interpretada per l'actriu Nora Navas, és infermera i està buscant al seu fill que ha marxat a Síria per unir-se a la Gihad (Estat Islàmic). Hadia és una esclava yazidí, presa en una casa a Síria juntament amb tres dels seus fills. Arjin és una jove que aconsegueix escapar del captiveri i s’unirà a les milícies kurdes. 

La pel·lícula, basada en històries reals, s'ha vist afectada per múltiples entrebancs com són la dificultat de rodar la primera part del llargmetratge al Kurdistan per un equip exclusivament de dones i per la pandèmia de la Covid-19, que va interrompre a mig rodatge. 

Finalment, s'ha pogut finalitzar el rodatge a Catalunya, coincidint amb que l'última escena d’aquest llargmetratge de ficció s’ha gravat al Centre de Simulació Sant Agustí del Campus Docent. 

Els professors Núria Grané, Jaime Carballedo i Mariona Farrés, han donat suport a l'atrezzo pel que fa a l'hospital i a la realització dels procediments infermers de l'actriu Nora Navas. 

Sinjar no es podrà veure abans de 2021 i tot apunta que estarà present en molts festivals internacionals. Amb moltes ganes de veure el resultat, el Campus Docent celebra la seva participació en “una pel·lícula de guerra amb ulls de dona”, segons paraules de la seva directora, guionista i productora.


 

Innovació