Col·lecció d’eines electròniques per a la recerca en infermeria

  • Publicado el 14 de octubre de 2016

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

PubliNurse, el Virginia Henderson Global Nursing e-Repository i PubMed per infermers són eines electròniques que faciliten l’activitat de recerca en el camp de la infermeria.

PubliNurse” és un directori de revistes científiques d’infermeria, creat i gestionat per dos infermers Fernando Peña i Daniel Cuesta. Els dos van veure la necessitat de crear un repositori web de revistes d’infermeria amb l’objectiu d’ajudar als professionals en una de les etapes més complexes del procés investigador: escollir la revista on enviaran el seu article.

Pel que fa al “Virginia Henderson Global Nursing e-Repository” és l’únic repositori mundial dedicat exclusivament a compartir les obres bibliogràfiques creades per infermers/es; la plataforma permet accedir a una gran col·lecció de textos i materials de la pràctica infermera basats en l’evidència, tots ells de lliure accés.

I finalment la secció “PubMed per infermers” incorpora una sèrie de vídeotutorials dedicats al col·lectiu infermer amb la finalitat de facilitar l’ús d’aquesta eina. Els vídeos estan centrats en la localització de la informació biomèdica i mèdica útil per al desenvolupament del treball infermer; Com buscar informació? Com utilitzar el format PICO? Com utilitzar els filtres de PubMed?, etc.

Totes aquestes eines i plataformes es troben presentats i descrits a la web de la Biblioteca Provincial Sant Joan de Déu; on a més s’inclouen altres recursos útils pel col·lectiu infermer.