El Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona acreditarà la capacitació de les infermeres en teràpies naturals

  • Publicado el 24 de juliol de 2009

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.
logo.gif

Aquest sistema d’acreditació es planteja com un pas intermedi per a la validació de la pràctica, la formació, la recerca i la gestió en teràpies naturals i complementàries.

El Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona ha obert el procés per acreditar aquelles infermeres que garanteixin la seva capacitació en l’aplicació de determinades teràpies naturals i complementàries, a través d’un Diploma d’Acreditació i Capacitació (DAC) en Instruments Complementaris de Cures Infermeres.

Aquest sistema d’acreditació, que és un reconeixement dels col·legues, es planteja com un pas intermedi per a la validació de la pràctica, la formació, la recerca i la gestió en teràpies naturals i complementàries fins que des del Departament de Salut de la Generalitat s’aconsegueixi regular la formació i el seu exercici.

La finalitat d’aquest sistema d’acreditació és avalar els coneixements aconseguits per les infermeres en aquesta matèria, que permeti l’obtenció d’un Diploma d’Acreditació i Capacitació per a la pràctica de les teràpies naturals.

En una primera fase del procés el Col·legi ha plantejat com a àmbits d’acreditació per a l’obtenció del DAC les teràpies de sofrologia, massatge terapèutic, reflexologia podal, teràpia floral i tècnica metamòrfica.

Abans d’emetre el DAC, el Col·legi, a través d’una comissió d’acreditació, valorarà els següents criteris de cada infermera candidata: el nivell de coneixements, l’entrenament pràctic i l’experiència acumulada, la participació en esdeveniments científics, l’activitat docent, les publicacions i l’activitat investigadora.

  • Nivell de coneixements: caldrà presentar la documentació del centre en el que s’han cursat els estudis. El temps dedicat a la formació es quantificarà en nombre de crèdits. També es valorarà la participació en tallers, seminaris, jornades i congressos.
  • Entrenament pràctic, habilitat, experiència acumulada i utilització de metodologia en l’atenció a la persona: es valorarà la capacitat de documentar-se per estar al dia dels avenços que s’aconsegueixen amb les teràpies naturals, així com la utilització sistemàtica d’una metodologia de treball.
  • Participació en esdeveniments científics: es tindrà en compte la participació en congressos relacionats amb aquest àmbit, així com l’elaboració i presentació de ponències, comunicacions i pòsters.
  • Activitat docent: es valorarà l’activitat docent de les infermeres en l’àmbit de les teràpies naturals, que són capaces de transmetre’ls i donar-los un enfocament infermer.
  • Publicacions relacionades amb el tema, tant en una teràpia en concret amb les teràpies naturals en general.
  • Investigació: aquesta qüestió té una especial importància, ja que és necessari demostrar la validesa, l’eficàcia i la garantia de seguretat quan s’ofereix una teràpia natural.


Més informació a la web del Col·legi