Docents del Campus participen com a formadors en la 2ª edició del curs d'Assistents Clínics

  • Publicado el 19 de febrer de 2021

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Es tracta d'un conjunt d'accions formatives per potenciar el desenvolupament dels professionals assistents clínics en els equips i les organitzacions.

El Campus Docent Sant Joan de Déu, juntament amb l'Institut de Formació Mèdica i Lideratge (IFMIL), l'Hospital maternoinfantil Sant Joan de Déu, i la Unió Consorci i Formació (UCF) col·labora en l'elaboració d'un programa de formació per "assistents clínics".

En tots els àmbits d'atenció del sistema sanitari català hi ha un gran nombre d'auxiliars i professionals no sanitaris que exerceixen un rol molt útil i destacat en l'atenció a les persones. Aquest rol els ha conduït a assumir moltes funcions que anys enrere duien a terme metges o infermeres. 

Es tracta d'un col·lectiu amb un gran potencial per aportar millores significatives a les seves organitzacions i al propi sistema sanitari. Per això, la creació d'aquest programa formatiu pretén afavorir que els professionals esdevinguin "assistents clínics" i puguin iniciar una trajectòria professional que els ajudi a adquirir noves habilitats i coneixements per generar noves oportunitats de desenvolupament professional

En un entorn de manca de professionals sanitaris, on s'estan implementant nous models d'atenció i es van incorporant noves professions, resulta evident la necessitat d'oferir una formació transversal i específica per aquest conjunt de professionals. 

Diversos professionals del Campus Docent hi participen com a experts en el programa formatiu:

  • Concepció Férriz Canals - professora col·laboradora del Grau en Infermeria i del CFGS de Documentació i Administració Sanitàries
  • Daniel Pérez Soriano - professor col·laborador del CFGS de Documentació i Administració Sanitàries
  • Jaime Carballedo Pulido - professor del Grau en Infermeria
  • Mariona Farrés Tarafa - professora del Grau en Infermeria

Més informació

Institucional