La Dra. Carmen Cabezas inaugura la sessió de clausura del Postgrau en Seguretat i Qualitat Assistencial i Legal

  • Publicado el 17 de juny de 2021

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

La nova secretària de Salut Pública del Departament de Salut ha impartit al Campus Docent Sant Joan de Déu la conferència titulada "La vacunació contra la COVID-19 a Catalunya i la Qualitat".

Amb motiu de la sessió de clausura de la 5a edició del Postgrau en Seguretat i Qualitat Assistencial i Legal, la Dra. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública del Departament de Salut, ha inaugurat la jornada amb una conferència sobre la vacunació de la COVID-19 a Catalunya aplicada al concepte de qualitat assistencial.

En la seva intervenció, la Dra. Cabezas ha reafirmat la importància d'administrar les dues dosis de cada vacuna perquè redueix entre un 92 i un 96% el risc d'hospitalització. Actualment, a Catalunya s'estan administrant gairebé 500.000 dosis setmanals.

Pel que fa a la nova variant Delta, la secretària de Salut Pública ha alertat sobre la seva expansió: "En les regions sanitàries Metropolitana Nord i Metropolitana Sud, la variant Delta està arribant al 30%. És molt rellevant tenir les dues dosis administrades contra aquesta variant. Cal estar molt pendents de com va evolucionant".

La Dra. Cabezas té una llarga trajectòria dins l'Agència de Salut Pública de Catalunya, on des de l'any 2006 n'és la subdirectora general de Promoció de la Salut. Fa dues setmanes ha estat nomenada secretària de Salut Pública, càrrec que fins ara ostentava l'epidemiòleg Josep Maria Argimon, actual conseller de Salut. Durant la pandèmia n'ha estat una de les persones clau i un dels rostres més visibles, especialment en l'estratègia de vacunació contra la COVID-19.

Postgrau