Entrevista a la Dra. Lorena Molina pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya

  • Publicado el 25 de gener de 2021

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

“Hem de canviar el model d’atenció al pacient i posar en valor l’educació per a la salut”. La directora del Campus Docent Sant Joan de Déu ha repassat l’actualitat sanitària centrant-se en els rols d’infermeres i fisioterapeutes en la millora de l’atenció a les persones.

Durant l'entrevista concedida al Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, la Dra. Molina ha remarcat la necessitat d’un canvi en el sistema sanitari: “El model actual està massa arrelat a la prevalença d’un model biomèdic i un sistema de salut centrat en la malaltia i no en un model centrat en la persona/comunitat i en el manteniment i promoció de la salut. S’ha d’implementar un model assistencial integrat per a les persones on, a més d’atendre les necessitats sanitàries, es tinguin en compte també les necessitats socials”. 

En un context molt marcat per l’excepcionalitat de la pandèmia per la Covid-19, la Dra. Molina, membre del Comitè d’Experts per a la Transformació del Sistema Públic de Salut, ha posat de relleu la importància de totes les professions sanitàries i s’ha referit també a la major visibilitat del paper de les infermeres i fisioterapeutes a causa d'aquesta crisi sanitària a nivell mundial.

Pel que fa a la tasca del Campus Docent com a centre formatiu i professional, la Dra. Molina també ha volgut posar de manifest la feina que s’està realitzant malgrat la difícil situació actual: “En aquests moments de pandèmia cal valorar la gran tasca docent que s’està portant a terme per garantir una formació de qualitat, moltes vegades acompanyada de la tasca assistencial”. 

A més de la seva labor de gestió com a directora del Campus Docent Sant Joan de Déu, la Dra. Molina és docent, fa recerca i segueix vinculada a la tasca assistencial fent guàrdies com a infermera al Sistema Mèdic d’Emergències de Catalunya.

Entrevista publicada al Noticiari de Fisioteràpia núm. 131 - Novembre-desembre de 2020


 

Institucional