Estudiants d'Infermeria reflexionen sobre la tasca comunitària al barri del Carmel

  • Publicado el 05 de abril de 2019

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Estudiants de 2n de Grau en Infermeria van visitar el barri del Carmel de Barcelona en el marc de l'assignatura d'Infermeria de Salut Pública i Comunitària.

El curs 2017-18, els coordinadors de l'assignatura d'Infermeria de Salut Pública i Comunitària (Grau en Infermeria) i l'associació Carmel Amunt van establir una col·laboració per promoure una iniciativa docent que afavorís la reflexió entre els estudiants sobre la tasca comunitària al barri. Gràcies a aquesta col·laboració, els estudiants poden comprendre l'efecte dels determinants socials sobre la salut dels veïns i veïnes del barri, i identificar-ne els actius comunitaris, a través de la participació de voluntàries del barri.

Per segon curs consecutiu, el 14 de març, els estudiants van realitzar aquesta visita al barri del Carmel de Barcelona, de la mà dels seus protagonistes.

La visita va iniciar-se amb unes passejades d'història de vida amb persones voluntàries del barri que els varen dur per aquells indrets més significatius per a elles. A continuació, se'ls proposà una activitat autònoma on per grups havien de trobar 8 punts del barri que contenien un codi QR i resoldre el repte que se'ls proposava, amb l'ajuda d'un dossier de pistes i un mapa interactiu. Amb aquesta activitat es pretenia que els estudiants es plantegessin preguntes i reflexions sobre el context que estaven descobrint.

En finalitzar, la biblioteca Juan Marsé va cedir els seus espais per poder dur a terme una activitat de mapeig a partir de totes les impressions recollides durant les passejades.

Aquesta activitat és el punt de partida de l'assignatura d'Infermeria de Salut Pública i Comunitària. Al llarg de les pròximes setmanes els estudiants hauran d'elaborar els seus propis projectes d'educació per a la salut adaptats al context del Carmel, a partir de les problemàtiques de salut detectades.

Grau