Els estudiants del Màster en Teràpia Ayurvèdica finalitzen el curs a l’Índia

  • Publicado el 04 de setembre de 2018

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Els estudiants han relitzat les pràctiques de 2n curs al Patanjali Ayurveda College & Hospital - Patanjali Yogpeeth, Haridwar, Uttarakhand, Índia.

L’estada dels estudiants del Màster en Teràpia Ayurvèdica a l’Índia ha durat 3 setmanes. Durant la qual han tingut l’oportunitat de conèixer in situ les diferents teràpies que s’apliquen i els seus efectes sobre els pacients. A més de poder repetir l’experiència el curs vinent.

Durant l’estada s’ha combinat aquest aprenentatge clínic i pràctic amb un aprenentatge teòric, dins de diferents departaments del centre.

Els estudiants han pogut conèixer les últimes recerques que es realitzen en ioga i pranayama. Han après la seva aplicació terapèutica en pacients ingressats al centre, així com en els pacients que acudeixen a les consultes externes, on se’ls ensenya com realitzar les pràctiques per a seguir el tractament a casa. Les teràpies també es complementen amb tractaments amb plantes medicinals i altres teràpies ayurvèdiques.

El Departament de Recerca en Ioga i Pranayama del Patanjali Ayurveda College & Hospital ha publicat, al llarg dels últims anys, múltiples estudis* avaluant l’efecte del ioga i del pranayama en el maneig de l’estrès, la capacitat de concentració, la lumbàlgia, l’obesitat i els seus efectes neurofisiològics, entre altres.  

En el Departament de Panchkarma els estudiants del Campus Docent han pogut conèixer els efectes, indicacions i contraindicacions dels tractaments aplicats a persones amb artritis reumatoide, psoriasi, leucoderma o angina de pit, entre d’altres.

Dins del Departament de Shalakya Tantra o Malalties Supra-Claviculars (neurologia, oftalmologia, otorinolaringologia i maxil·lofacial) han conegut els tractaments que es realitzen a persones amb retinopatia diabètica, glaucoma, lesions maculars, migranyes i hipoacúsia.

Finalment, els estudiants han estat  al Departament de Dravyaguna Vignyana (fitoteràpia), on han conegut com es realitzen les preparacions amb plantes i olis, a més de poder identificar les diferents plantes medicinals que s’utilitzen  

(*) Llibres publicats per el Departament de Recerca en Ioga i Pranayama:

  • Telles, S. and Singh, N. (2017). Research-Based Perspectives on the Psychophysiology of Yoga. Pennsylvania, U.S.A.: IGI Global. DOI: 10.4018/978-1-5225-2788-6.
  • Khalsa, S. B. S., Cohen, L., McCall, T., and Telles, S. (2016). Principles and Practice of Yoga in Health Care. Pencaitland, United Kingdom: Handspring Publishing Limited. ISBN No. 978-1-909141-20-9.
  • Telles, S., Bhardwaj, A. K. and Singh, N. (2017). Science studies pranayama. Uttarakhand, Haridwar, India: Divya Prakashan. ISBN No. 978-81-89235-85-7.

Màster