Graduació de la 1a promoció del Màster Child Life

  • Publicado el 24 de octubre de 2017

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

El 20 d'octubre va tenir lloc la graduació de la 1a promoció del Màster Universitari en atenció emocional a l'infant hospitalitzat segons el model Child Life per la Universitat de Barcelona, organitzat pel Campus Docent, en col·laboració amb l’Hospital Sant Joan de Déu.

L'acte es va celebrar dins del marc de la 10a Jornada d'Humanització d'Hospitals per a nens que va organitzar l'Hospital Sant Joan de Déu; col·laborador del màster.

El 2016 el Campus Docent Sant Joan de Déu, juntament amb l'Hospital Sant Joan de Déu, va afrontar el repte d'engegar el primer ensenyament centrat en el model Child Life a l'Estat Espanyol; que a més ha aconseguit el reconeixement de la Universitat de Barcelona com a Màster Universitari Oficial.

El Màster Universitari en atenció emocional a l'infant hospitalitzat segons el model Child Life té com a finalitat formar professionals que siguin capaços de desenvolupar el model d'atenció Child Life centrat en el nen, adolescents i famílies, amb l'objectiu d'incrementar el seu confort emocional durant el període de la malaltia i potenciar els indicadors de qualitat assistencial dels centres. La proposta curricular respon a les necessitats d'una societat dinàmica que ha de tenir en la qualitat assistencial d'excel·lència un dels seus eixos fonamentals. Concretament, l'atenció pediàtrica a l'infant i adolescent malalts és un àmbit d'actuació que requereix una millora contínua per minimitzar l'impacte que la malaltia i l'hospitalització generen, tant als infants com a les seves famílies.

Els programes Child Life van néixer l'any 1982 als Estats Units i s'encarreguen de l'atenció psicosocial en pediatria; actualment han esdevingut estàndards dels grans centres pediàtrics Nord-Americans i també en les unitats de pediatria dels hospitals generals. La figura de l'especialista en "Child Life" se centra a aconseguir el sentit de benestar en els nens, en promocionar el seu desenvolupament òptim i reduir al mínim els afectes adversos de l'experiència hospitalària. Actualment l'Hospital Sant Joan de Déu combina l'assistència tècnica-sanitària de qualitat amb el tracte humà que es canalitza a través de les actuacions dels seus professionals i el programa "Hospital Amic".

Imatges de l'acte de graduació

Màster