Guia de pràctica clínica sobre trastorns de la conducta alimentària

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.
logo.JPG
El projecte GuíaSalud té com a objectiu final la millora en la presa de decisions clíniques basades en l'evidència científica, a través d'activitats de formació i de la configuració d'un registre de Guies de Pràctica Clínica.

 

A principis de l'any 2006 la Direcció General de l'Agència de Qualitat del Sistema Nacional de Salut va elaborar el Pla de Qualitat per al Sistema Nacional de Salut que es desplega en dotze estratègies. El propòsit d'aquest Pla és incrementar la cohesió del SNS i ajudar a garantir la màxima qualitat de l'atenció sanitària a tots els ciutadans amb independència del seu lloc de residència.

 

Formant part del Pla, es va encarregar l'elaboració de vuit GPC a diferents agències i grups experts en patologies prevalentes relacionades amb les estratègies de salut. Aquesta guia sobre trastorns de la conducta alimentària és fruit d'aquest encàrrec.

 

Els trastorns de la conducta alimentària (TCA), anorèxia i bulímia nervioses, així com els seus quadres afins, són trastorns de etiopatogenia multideterminada que, en les últimes dècades, han suposat un important repte per a l'assistència pública. Els factors socioculturals que poden generar-les, així com les seves greus seqüeles físiques, socials i psicològiques han causat i causen una important alarma social.

 

Amb aquesta GPC es pretén donar a la població i als professionals sanitaris i de l'educació un instrument útil que doni respostes a les qüestions més bàsiques de la enfermetat, especialment en els aspectes preventius i terapèutics. Conèixer i valorar aquestes malalties, identificar-les i avaluar el seu potencial de risc, així com plantejar els objectius terapèutics, decidir el lloc de tractament més idoni i plantejar l'ajuda a la família, són tasques que poden ser abordades des de diferents àmbits professionals amb un indubtable benefici per a pacients i familiars.

 

Aquest és el paper que pretén aquesta guia basada en l'evidència científica, que és el resultat del treball d'un grup de professionals vinculats a aquests trastorns i d'experts en la metodologia de la GPC. Aquesta GPC ha estat revisada per experts espanyols en els TCA i compte amb l'aval d'associacions de pacients i societats científiques espanyoles implicades en l'atenció d'aquestes persones malaltes.