Lideratge infermer en la funció directiva

  • Publicado el 19 de novembre de 2008

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.
hospital.jpg
Mitjançant el present estudi, el Grup de Treball de Lideratge professional té com objectiu establir un marc tècnic per impulsar la inqüestionable contribució de les infermeres i llevadores a la gestió dels serveis de salut a tots els nivells.

La funció directiva de les infermeres és específica segons l’àmbit i el tipus de responsabilitat, i requereix d’un sòlid lideratge competencial i d’influència per tal d’afavorir la seva implicació als aspectes fonamentals de la gestió dels serveis de salut.

S'ha constatat que les infermeres directives arreu participen en àmbits diversos: des del desenvolupament continuat de les polítiques de salut, la gestió eficient de les organitzacions sanitàries, l’assegurament de la qualitat i de la seguretat de l’assistència, la innovació en la pràctica assistencial i l’evolució de la pròpia pràctica professional.

En aquest sentit, el Grup de Treball de Lideratge professional de la Generalitat de Catalunya proposa al final de l’estudi línies en tres perspectives:

 

  • la perspectiva de l’exercici de la funció directiva,
  • la perspectiva de desenvolupament del lideratge professional,
  • i la perspectiva del marc normatiu i legislatiu.

Descarga Estudi Tècnic: Lideratge de la funció directiva