Membres de l’equip docent del Campus participen a la XXIII edició del congrés INVESTEN d’Infermeria celebrat a Barcelona

  • Publicado el 15 de gener de 2020

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Aprofitant el XXIII Encuentro Internacional de Investigación en Cuidados, un congrés centrat en la recerca infermera, alguns professors del Campus Docent van voler mostrar els seus projectes d’investigació. 

La Dra. Lorena Molina, directora del Campus, va participar a la taula de comunicacions Enfermería y profesión i va presentar: “Posición de poder de las enfermeras en direcciones de los hospitales catalanes en el contexto Nursing Now”. A més, va presentar, dins les comunicacions orals breus, una revisió sistemàtica titulada: “Comunicación de Intervenciones enfermeras en personas adultas con disfagia orofaríngea: Revisión Sistemática” . 

La Dra. Dolors Miguel va participar presentant la comunicació: “Implementación de una escape room educativa en la asignatura de enfermería comunitaria”, on explicava l’experiència docent de portar a terme un scape room per aprendre i adquirir habilitats sobre infermeria comunitària. També i juntament amb el Dr. Juan Roldán van presentar alguns dels projectes que estan portant a terme en investigació infermera: “Salud mental positiva y agencia de autocuidado en personas con problemas crónicos de salud física”.

L’Adrià Almazor va presentar la part qualitativa de la seva tesi doctoral, en una comunicació titulada: “Percepción de los estudiantes del grado de enfermería del proceso de aprendizaje en las prácticas clínicas de atención primaria”.

Paral·lelament, dins el marc del congrés, es va celebrar la I Jornada de Doctorandos on tots els doctorants del Campus Docent van tenir participació. 

L’Ariadna Graells va presentar el seu projecte de tesi en una comunicació oral titulada: “Desigualdades sociales en la experiencia de enfermedad del cáncer de mama: cómo abordarlas desde la docencia universitaria en enfermería”, mentre l’Óscar Bautista , l’Adrià Almazor i la Mariona Farrés van presentar part de les seves tesis doctorals en format pòster. L’Óscar Bautista, la “Construcción del proceso de profesionalización de enfermería des de los Centros Universitarios de la Orden  Hospitalaria de San Juan de Dios (OHSJD)”, la Mariona Farrés, “Adaptación al castellano y estudio de fiabilidad y validez del cuestionario “Nursing Students Satisfaction and Self-confidence in Learning Scales (SCLS)” i en aquest cas, l’Adrià Almazor va presentar la part quantitativa de la seva tesi. 

Aquesta experiència ha estat molt profitosa per compartir els diferents projectes de recerca que s’estan impulsant des del Campus Docent Sant Joan de Déu amb altres professionals de la salut i teixir així, noves aliances.


 
Recerca