La nostra professora Mariona Farrés participa com a ponent a la 2a Jornada de Simulació en la formació professional Sanitària

  • Publicado el 30 de juny de 2020

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

La Jornada, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, es va celebrar via telemàtica en motiu de la pandèmia de la Covid-19, el passat 25 de juny i va comptar amb nombrosos assistents.

La professora del Campus Mariona Farrés , va participar com a ponent en la 2a Jornada de Simulació en la formació professional Sanitària. Una jornada enfocada a donar visibilitat a la metodologia docent de simulació a tot el professorat que es dedica a formar i educar a estudiants de formació professional de branca sanitària com Tècnic en Cures Auxiliars d’Infermeria, Documentació i Administració sanitària i Tècnic de laboratori, entre d’altres.

Van participar-hi experts en simulació de tot el territori català i sobretot es va posar èmfasi a la importància de formar-se en la metodologia per a poder oferir simulacions de qualitat.

La Mariona Farrés va parlar sobre els ingredients necessaris per fer una simulació de qualitat, des de la planificació, donant importància a la valoració de necessitats formatives fins a l’execució passant pels ingredients bàsics del prebriefing, escenari i debriefing.

La jornada va resultar molt interessant i enriquidora i obre portes a fer connexions entre la formació de les persones, des de que reben la formació professional, passant per la universitat, si és el cas, i acabant pel treball a l’hospital.

El Campus Docent compta amb el Centre de Simulació Sant Agustí. Mitjançant el disseny i implementació de cursos, tots ells generats a partir de necessitats reals i utilitzant la metodologia de simulació s’aconsegueix generar una experiència d’aprenentatge amb un impacte en el participant, que es manté en el temps i reverteix a l’àmbit laboral.

Al Campus es gestionen els espais d’aprenentatge del Centre de Simulació Sant Agustí i vetlla per la constant incorporació de metodologies i eines docents que participin en la transformació educativa a Catalunya.

Innovació