Presentació del llibre “Evolución del cuidado y profesión enfermera”

  • Publicado el 03 de abril de 2017

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

El passat 28 de març la Dra. Carmen Domínguez va presentar el seu darrer llibre a l’auditori del Campus Docent, un llibre editat per Ediciones San Juan de Dios – Campus Docent.

El llibre “Evolución del cuidado y profesión enfermera” repassa de manera exhaustiva la història de 17 segles de la professió infermera a Espanya, des del moment en que la cura comença a estructurar-se com a activitat professional fins a les reivindicacions actuals del sector. El llibre està escrit per la Dra. Carmen Domínguez, professora del departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona, i s’inclou dins de la col·lecció “Hospitalitat” de Ediciones San Juan de Dios – Campus Docent.

Durant la presentació, han intervingut a més de l’autora del llibre, la directora de l’editorial, la Dra. Amèlia Guilera, i la professora titular del Campus Docent, la Dra. Anna Ramió. Les tres han destacat que el llibre ha estat fruit d’una recerca exhaustiva sobre la Infermeria a Espanya des del segle IV fins avui dia. Per aquest motiu es tracta d’una publicació pionera i innovadora que repassa l’evolució de la cura des d’una perspectiva sociològica. A més, l’autora dona la seva visió del futur analitzant els debats recents que hi ha en la professió infermera i els nous desafiaments als quals s’enfronta.

Aquest llibre representa una contribució innegable per a la professió infermera, on s’analitza el desenvolupament de la Infermeria des de tots els angles possibles, contribuint així a la transferència del coneixement, un dels objectius principals de l’editorial.