Presentació del llibre “Les infermeres en l’atemptat del 17A: Històries de solidaritat i professionalitat”

  • Publicado el 21 de setembre de 2018

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

El llibre recull el testimoni d’una quinzena d’infermers i infermeres que van intervenir en l’atenció i la cura de les víctimes del 17 d’agost de 2017. S’inclou dins de la col·lecció d’Hospitalitat.

Un any després dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, Ediciones San Juan de Dios – Campus Docent presenta el llibre “Les infermeres en l’atemptat del 17A: Històries de solidaritat i professionalitat” amb l’objectiu de donar visibilitat al treball dels professionals d’infermeria en una situació d’emergència.

La presentació s’ha celebrat aquest dijous, 20 de setembre, a la Sala d’Actes de Sant Joan de Déu Numància (Barcelona) amb la presència d’un gran nombre d’assistents, entre els quals hi havia alguns dels professionals que van viure aquella jornada.

L’acte ha estat conduït per la Dra. Amèlia Guilera, directora d’Ediciones San Juan de Dios – Campus Docent i del Campus Docent Sant Joan de Déu, i ha comptat amb la participació de la Dra. Anna Ramió, presidenta de l’Associació FEBE i professora del Campus Docent, i la Dra. M. Carmen Olivé, coordinadora del llibre.

Per a la directora de l’editorial, aquest relat mostra l’actuació dels professionals i també les emocions viscudes i sentides en aquells moments, i dies posteriors. “Per a nosaltres ha estat un honor que tots ells hagin volgut compartir les experiències viscudes durant aquells dies.”

“Creiem que és el nostre deure que res caigui en l’oblit, cal preservar la memòria i conèixer la nostra història. D’aquesta manera les futures generacions de professionals de la infermeria podran saber que va passar aquells dies”, ha destacat la Dra. Anna Ramió durant la presentació.

 “El llibre ha estat construït a partir dels relats a peu de carrer i dels relats hospitalaris, donant una visió molt més amplia de la tasca infermera. Tant els professionals que van estar en el primer moment com els que van acollir les víctimes als hospitals, van haver d’enfrontar-se a moments que mai abans havien presenciat.”, ha explicat la Dra. M. Carme Olivé.

El llibre ha estat coordinat per la Dra. Olivé i hi han participat com a autors la Dra. Amèlia Guilera, la Dra. Anna Ramió i el Sr. Óscar Bautista, professionals del Campus Docent Sant Joan de Déu, entre altres. A més compta amb la presentació de l’Alcaldessa de Barcelona, l'Excma. Sra. Ada Colau. 

Tots els beneficis obtinguts amb la venda del llibre, en aquesta edició solidària, aniran destinats a la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme.

El llibre pot comprar-se a través de la web de Ediciones San Juan de Dios - Campus Docent.

Edicions SJD