Presentació del llibre “Memorias de enfermeras en la Guerra Civil Americana”

  • Publicado el 08 de novembre de 2016

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Aquest dilluns 7 de novembre s’ha presentat el darrer número publicat per Ediciones San Juan de Dios – Campus Docent, sota el títol de “Memoria de enfermeras en la Guerra Civil Americana, el camino hacia la profesionalización”.

L’acte ha comptat amb la presència de l’autora del llibre la Dra. Ana Choperena, la Dra. Anna Ramió que ha presentat l’obra i la Dra. Amèlia Guilera, com a directora del Campus Docent Sant Joan de Déu i de Ediciones San Juan de Dios.

El text escrit per la Dra. Ana Choperena, infermera de formació, presenta una anàlisi històrica de tretze autobiografies d’infermeres que participaren en l’administració de cures durant la Guerra Civil Americana (1861-1865). A través d’aquests textos es configura quin fou el rol que jugaren aquestes dones en el context de la guerra i quina va ser la seva configuració professional de les cures d’infermeria. A més, l’autora configura en el llibre una consciència comú respecte a la manera d’entendre les tasques d’infermeria, caracteritzada per la incorporació progressiva de certs matisos professionals nascuts de les seves virtuts domèstiques.

El llibre pot obtenir-se gratuïtament en la pàgina web de Ediciones San Juan de Dios – Campus Docent.