El professor David Lorenzo fa una estada en la Fundació Bruno Kessler

  • Publicado el 25 de febrer de 2020

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Sota el paraigua del programa de mobilitat Erasmus+, el professor David Lorenzo ha tingut l'oportunitat de visitar aquesta fundació, per a documentar-se per a la seva recerca sobre l'espiritualitat en l'assistència sanitària.

Del 27 al 31 de gener, el nostre professor David Lorenzo Izquierdo va tenir l'oportunitat de visitar la Fundació Bruno Kessler (Fondazione Bruno Kessler), que es troba a Trento, Itàlia. Aquesta Fundació, que té com a origen l'antic Institut Trentino de Cultura, fundat en 1962, es dedica íntegrament a la recerca i depèn del Govern de Trento. Està formada per diversos centres de recerca agrupats en dues grans àrees: una dedicada a les Humanitats i una altra dedicada a la Ciència i la Tecnologia. Reuneix un total de 400 investigadors.

En l'àrea d'Humanitats se situa el Centre d'Estudis Religiosos. Aquest centre es dedica a la recerca sobre la relació entre la religió i els diferents àmbits de la societat (cultura, economia, salut, tecnologia…). Està compost per 10 investigadors i desenvolupa projectes de recerca en àmbits molt diversos. Un d'ells és l'espiritualitat i la salut.

El professor David Lorenzo, que actualment està desenvolupant una recerca sobre l'espiritualitat en l'assistència sanitària, va assistir a diversos seminaris amb els investigadors del Centre i la Fundació i va impartir un seminari sobre els conceptes de ‘necessitat espiritual’ i ‘capacitat espiritual’ en l'àmbit de la Medicina i la Infermeria.

L'interès i el tractament de l'espiritualitat ha crescut en les últimes dècades en l'àmbit assistencial. El tradicional model d'atenció bio-psicosocial ha estat progressivament ampliat pel model bio-psicosocial-espiritualitat. Aquest model pretén donar cabuda i resposta a les necessitats espirituals de l'ésser humà, un tipus de necessitats habitualment no considerades pel model biomèdic.

El programa d'ajudes Erasmus + té la finalitat de finançar estades de professors en centres europeus per a formació i/o docència. El programa permet també establir o estrènyer relacions entre centres i investigadors per a desenvolupar projectes de recerca conjunts.

 

Mobilitat