La qualitat de vida del pacient incontinent

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.
incontinencia.jpg
El dèficit de comunicació entre el pacient i el professional de la salut agreuja el problema de la incontinència urinària.
Un problema silenciat i ocultat davant la família, els amics i davant els propis professionals sanitaris és un problema doblement greu. Això és el que succeeix amb una patologia tan habitual com -malauradament- amagada pels qui la pateixen com és la incontinència urinària (IU).

A més, si considerem que activitats tan fonamentals per a viure bé com les relacions de parella o sortir de viatge són les que més es veuen obstaculitzades per aquesta afecció, ens trobem davant un veritable mal de cap per a milions de persones que, no obstant això, és relativament fàcil de pal•liar si es coneixen prou bé les seves solucions.

Aquesta és la fotografia que ha fet d'aquest problema de salut un estudi patrocinat per l'INSTITUT INDAS i desenvolupat pel gabinet d'Estudis Sociològics Bernard Krief, els resultats dels quals es recullen en el LLIBRE BLANC sobre Qualitat de Vida del Pacient amb Incontinència Urinària.

Les conclusions d'aquest Llibre Blanc, obtingudes a partir d'entrevistes i enquestes tant a la població general com a professionals sanitaris, mostren que ens trobem davant d'una patologia que arrossega molts mites que, com a tals, impedeixen el seu correcte apropament. Per exemple, vam descobrir que no es tracta d'una malaltia exclusiva de dones o de persones grans. Una tercera part dels espanyols majors de 39 anys pateix algun tipus d'IU.

En aquest, com a molts altres problemes, la no resignació, la capacitat d'adaptar-se a la nova situació, el coneixement de les solucions possibles, etc., són la clau per a conviure amb aquesta patologia i gaudir d'una bona qualitat de vida.