La Sra. Olga Rodrigo, professora del Campus, assoleix el doctorat

  • Publicado el 19 de juliol de 2017

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

El passat 7 de juliol la Dra. Olga Rodrigo Pedrosa, professora del Campus Docent, va presentar la seva tesi doctoral “Evolució de la infermeria espanyola com a professió a partir de la seva integració a la universitat”, a la Universitat Internacional de Catalunya.

La tesi va ser dirigida pel Dr. Jordi Caïs Fontanella i co-dirigida per la Dra. Cristina Monforte-Royo obtenint la qualificació d’Excel·lent Cum Laude

L’objectiu principal ha estat elaborar una teoria substantiva que representés les característiques de la professió infermera al context espanyol. A partir de la informació obtinguda dels participants s’ha pogut concloure que: 1) La infermeria espanyola s’integra en la universitat per la necessitat del sistema sanitari espanyol, durant la transició política a la democràcia, de professionals amb altes competències tècniques i capacitat legal d’assumir responsabilitats, 2) La infermeria espanyola presenta una dificultat per prendre decisions i assumir responsabilitats en el rol professional que exerceix a la pràctica de “cura centrada en la malaltia” i 3) La infermeria espanyola presenta una carència de conceptualització del seu rol autònom relacionat amb la dissociació entre la teoria transmesa en la universitat procedent del context anglo-americà - enfocada en la persona -  i la pràctica assistencial pròpia del context espanyol - enfocat en la malaltia-. 

A partir de les troballes d’aquesta investigació s’han pogut establir indicadors que podran ser utilitzats com  a referència des dels àmbits de la assistència, docència, gestió i investigació, per millorar les condicions de la infermeria espanyola com a professió i com a disciplina científica.

La tesi, que era per compendi de publicacions, ha tingut com a impacte bibliomètric quatre publicacions a revistes indexades a ISI – un Q1, dos Q2 i un Q4 – i una publicació en una revista indexada a SCOPUS.

Aquesta és la tercera tesi doctoral realitzada per un professor del Campus Docent i defensada durant el 2017. Actualment el nombre de professors amb el grau de doctor ha augmentat a 13.  

Recerca