Les TIC com un element clau pel canvi dels sistemes de salut

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.
joan_cornet_foto.jpg

Article de Joan Cornet, president executiu de la fundació TicSalut.

En el cas de les tecnologies de la informació aplicades a la salut suggereixen que la seva adopció podria facilitar la disminució de la despesa i l’augment de la qualitat dels serveis. Destaquen els efectes positius que aquestes tecnologies podrien tenir sobre augments en la productivitat del sector. No obstant això, la revisió de la literatura, tot i assenyalar l’efecte positiu que la difusió d’aquestes tecnologies té sobre la millora de la qualitat i l’eficiència, destaca la dificultat de generalitzar els efectes d’aquestes tecnologies sobre la disminució de la despesa o els augments en la productivitat.

 

La interrelació entre aquesta estructura social emergent i el nou paradigma tecnològic estan facilitant la transició dels sistemes de salut de l’era industrial a l’era de la informació. Les forces sinèrgiques catalitzadores d’aquesta transició estan relacionades amb l’ interès creixent dels individus pels temes relacionats amb la seva salut; amb la transformació dels usuaris dels sistemes de salut en consumidors amb un rol cada vegada més actiu en la presa de decisions que afecten la seva salut; i amb els canvis en els modes de producció
de la pràctica de la medicina generats per les xarxes tecnocientífiques formades per les universitats, les agències governamentals i
la indústria.


Les TICs són un element clau per modernitzar la prestació d’atenció sanitària. Mitjançant tecnologies de la salut, metges i pacients poden treballar junts per completar la Història Clínica Digitalitzada, que pot incloure al·lèrgies, registres de vacunació, receptes, tractaments, resultats de les proves, estadístiques vitals, imatges mèdiques digitalitzades i més. El pacient s’estalvia l’haver de “començar de nou” a cada nova visita al metge o estada hospitalària.

 

Article de Joan Cornet. President Executiu de la Fundació TicSalut

 

Veure i/o descarregar l'article sencer