Epilèpsia

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.
epi.jpg

L’epilèpsia es caracteritza per atacs recurrents que són la manifestació física de descàrregues elèctriques excessives, sobtades i sovint breus, de grups de cèl•lules cerebrals.

L’epilèpsia és una malaltia cerebral crònica que afecta a persones de tots els països. Es caracteritza per atacs recurrents que són la manifestació física de descàrregues elèctriques excessives, sobtades i sovint breus, de grups de cèl•lules cerebrals.

Les descàrregues poden localitzar-se en diferents parts del cervell. Els atacs poden anar des d'episodis molt breus d’inatenció o sacsejades musculars fins a convulsions intenses i perllongades (és a dir, contraccions musculars violentes i involuntàries o sèries de contraccions). La freqüència dels episodis és variable, des de menys d'un a l'any fins a diversos al dia.

L’epilèpsia és una de les afeccions reconegudes des de més antic, i durant segles ha estat envoltada per la por, el desconeixement, la discriminació i l’estigmatització social que persisteix encara en molts països i pot afectar a la qualitat de vida dels pacients i de les seves famílies.

El risc de mort prematura és dues a tres vegades major en pacients epilèptics que en la població general. Un atac no fa l’epilèpsia (fins a un 10% de la població mundial sofreix algun atac en la seva vida). L’epilèpsia es defineix per dos o més atacs no provocats.

Dades

  • L’epilèpsia és un trastorn neurològic crònic que afecta a persones de totes les edats.
  • En el món hi ha aproximadament 50 milions de persones amb epilèpsia. 
  • Prop del 90% dels pacients procedeixen de regions en desenvolupament. 
  • L’epilèpsia respon al tractament en aproximadament un 70% dels casos, però al voltant de tres quartes parts dels afectats residents en països en desenvolupament no reben el tractament que necessiten. 
  • Els pacients i les seves famílies poden ser víctimes de l’estigmatització i la discriminació en moltes parts del món.


La resposta de la OMS

La OMS i els seus associats reconeixen que l’epilèpsia és un important problema de salut pública. La OMS, la Lliga Internacional contra l’Epilèpsia i l'Oficina Internacional per a l’Epilèpsia estan portant a terme una campanya mundial per a millorar la informació i la sensibilització sobre l’epilèpsia i enfortir les mesures públiques i privades per a millorar l'atenció i reduir l'impacte de la malaltia.

Per a llegir article complet faci clic aquí

Enllaços connexos


Per a més informació pot posar-se en contacte amb:

WHO Media centre
Telèfon: +41 22 791 2222
e-mail: mediainquiries@who.int