Presentació del llibre “Evolución del cuidado y profesión enfermera”

Presentació del llibre “Evolución del cuidado y profesión enfermera”

El passat 28 de març la Dra. Carmen Domínguez va presentar el seu darrer llibre a l’auditori del Campus Docent, un llibre editat per Ediciones San Juan de Dios – Campus Docent.

El llibre “Evolución del cuidado y profesión enfermera” repassa de manera exhaustiva la història de 17 segles de la professió infermera a Espanya, des del moment en que la cura comença a estructurar-se com a activitat professional fins a les reivindicacions actuals del sector. El llibre està escrit per la Dra. Carmen Domínguez, professora del departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona, i s’inclou dins de la col·lecció “Hospitalitat” de Ediciones San Juan de Dios – Campus Docent.

Durant la presentació, han intervingut a més de l’autora del llibre, la directora de l’editorial, la Dra. Amèlia Guilera, i la professora titular del Campus Docent, la Dra. Anna Ramió. Les tres han destacat que el llibre ha estat fruit d’una recerca exhaustiva sobre la Infermeria a Espanya des del segle IV fins avui dia. Per aquest motiu es tracta d’una publicació pionera i innovadora que repassa l’evolució de la cura des d’una perspectiva sociològica. A més, l’autora dona la seva visió del futur analitzant els debats recents que hi ha en la professió infermera i els nous desafiaments als quals s’enfronta.

Aquest llibre representa una contribució innegable per a la professió infermera, on s’analitza el desenvolupament de la Infermeria des de tots els angles possibles, contribuint així a la transferència del coneixement, un dels objectius principals de l’editorial.

 
No hi ha vots encara