Premi del Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) per la Dra. Carme Jerez

  • Publicado el 18 de juliol de 2019

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

La Dra. Carme Jerez del Campus Docent ha rebut el reconeixement del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en l’acte institucional de lliurament dels ajuts PERIS.

El Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) defineix les línies generals de la recerca i innovació en salut del Departament de Salut. L’esdeveniment va tenir lloc el passat dimarts 25 de juny a la seu de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Amb l’ajut PERIS, la Dra. Carme Jerez podrà continuar treballant en la seva línia de tesi doctoral d’estudis de validació i fiabilitat d’una escala per avaluar la ansietat prequirúgica. El projecte de recerca finançat té per nom: “La implantació de l’escala modified Yale Preoperative Anxiety Scale (mYPAS) en la pràctica clínica diària, per avaluar l’ansietat prequirúrgica dels nens de 2 a 12 anys”.

Una intervenció quirúrgica pot ser un esdeveniment molt estressant, sobretot per als nens. En un estudi previ els resultats van mostrar que un 28,4% dels nens pateixen ansietat prequirúrgica. L'escala mYPAS és un llistat de comportaments i conductes que un nen d’entre 2 i 12 anys pot presentar en l'entorn prequirúrgic, en la sala d'espera i en el moment de l'aplicació de la mascareta facial durant la inducció anestèsica. L’ansietat prequirúrgica del nen en la pràctica diària es valora tenint en compte el judici clínic de la infermera que està al càrrec de la cura de l’infant.

S’ha previst que en la valoració infermera en l'ingrés del nen a quiròfan s’implementi aquesta dins del programa informàtic. Això pot produir una cura homogènia en la pràctica i permetrà que totes les infermeres valorin l’ansietat prequirúrgica amb una eina objectiva. Tenir l’escala incorporada al programa informàtic podrà, en el futur, donar resultats per proposar noves estratègies que puguin avaluar la pràctica clínica infermera i les activitats que es realitzen per disminuir l'ansietat del nen que serà operat.

Enhorabona per aquest reconeixement, Carme!

Recerca