Visita acadèmica dels alumnes de primer del Grau en Infermeria a la Maternitat d'Elna

  • Publicado el 22 de novembre de 2016

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

El passat 4 de novembre els estudiants de primer curs de Grau en Infermeria van realitzar una visita acadèmica a la Maternitat d'Elna (situada al Rosselló – Sud de França), dins del marc formatiu de l'assignatura "Fonaments històrics, teòrics i metodològics."

L'assignatura coordinada per les Dres. Anna Ramió i Laura Martínez té com a una de les competències acadèmiques identificar, integrar i relacionar el concepte de salut i les cures des d'una perspectiva històrica per a comprendre l'evolució de la cura infermera. Així, l'objectiu de la visita és conèixer la història de la Maternitat d'Elna (1939 – 1944), creada per una jove mestra suïssa Elisabeth Eidenbenz que va acollir a Elna els fills i les mares exiliades catalanes i espanyoles que vivien als camps de concentració del sud de França.

La visita va ser guiada per la historiadora Assumpta Montellà, qui a través dels seus estudis podem conèixer la situació que van viure aquestes mares durant la post Guerra Civil Espanyola.